Mehmed Baždarević novi selektor BiH!

Baždarević selektor

Mehmed Baždarević novi selektor BiH!

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je dobila novog selektora, a to je Mehmed Baždarević.

Skoro mjesec dana Zmajevi nisu imali selektora. Safet Sušić dobio je otkaz poslije serije loših utakmica, a kap koja je prelila čašu bio je težak poraz u Haifi od Izraela.

Potom se krenulo u potragu za Papetovim nasljednikom, u opticaju je bio veliki broj imena a naš portal je već ranije najavio tri najozbiljnija. Na prvoj sjednici Izvršnog odbora, proteklog četvrtka, nismo dobili novog selektora, no na današnjoj sjednici, koja je održana u "Zmajevom gnijezdu" u Zenici, IO je izglasao i donio odluku.

Komisija za izbor selektora predložila je trojicu kandidata članovima IO, a na kraju je Mehmed Baždarević dobio najviše glasova, dok je u najužoj konkurenciji bio i srbijanski stručnjak Milovan Rajevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.