Memić: Fudbal u Bosni nije kakav je nekad bio

Bivši as Željezničara i Borca

Memić: Fudbal u Bosni nije kakav je nekad bio

D. Vejo

U banjalučkoj dvorani "Borik", tokom prijateljske rukometne utakmice između Borca i Spačve, na tribinama se pojavilo dobro poznato lice sa ovdašnjih fudbalskih terena, a riječ je Almiru Memiću.

Zajedno sa suprugom, on je sa tribina bodrio sina Elisa koji pruža sve bolja izdanja u dresu crveno-plavih, a koji je odlučio da krene nešto drugačijim sportskim stopama nego otac. Ipak, iskusni stručnjak odvojio je vremena da napravi sponu između perioda kada je on igrao fudbal i ovog sada. 

"Malo je teško to uporediti, jer dolaze mlade snage. Činjenica je da se prije rata igrao ljepši fudbal u Bosni i Hercegovini nego sada. Prije je ekipa trajala tri ili četiri godine, a sada je to sve u mjesecima. Na pamet smo znali sastave Želje, Sarajeva i ostalih što danas nije moguće do prvog sudijskog zvižduka. Slabije pratim Premijer ligu. Mada, smatram da se kvalitet lige pojačao kada se smanjila ista. Ali opet, nije kao što je nekad bilo", rekao je za SportSport.ba, Almir Memić.

Neizbježno pitanje bilo je i banjalučki Borac, tim za koji je stameni centarfor svojevremeno nastupao. U posljednjih nekoliko godina, Velikan iz Platonove nije na nivou na kojem je svojevremeno bio. Mnogo je oscilacija, brzo se vraćaju ali i ispadaju iz Premijer lige BiH.

"Borac je prepušten sam sebi, jer grad nije stao iza kluba. Jednostavno, tu se Borac nije snašao, jedne godine osvajaju ligu, druge se već bore za opstanak. Ljudi koji vode klub dozvolili su da ispadne iz elitnog ranga takmičenja, a pojedini klubovi u isti uđu. Prije rata se znalo Borac, Kozara i Rudar su igrali Premijer ligu, ali ta su vremena po svemu sudeći prošla", dodaje Memić.

U karijeri, Memić je nastupao za Famos Hrasnica, Čelik, Šibenik, Borac, Konyaspor, Novi Sad, Mogren, Pazinka, Primorac, Željezničar dva puta, LASK i Gmunden.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi