Memija: U Danskoj će mi nedostajati Grbavica

Potpisao za danski Vejle

Memija: U Danskoj će mi nedostajati Grbavica

Lijepim stvarima prije ili kasnije dođe kraj. Tako je i Kerim Memija morao danas da pozdravi Grbavicu i krene dalje.

Mladog bh. fudbalera put vodi u Dansku, tačnije u Vejle sa kojim je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine. Na oproštaju od kluba Memija nije mogao sakriti suze, što i ne čudi obzirom da je čitav svoj život proveo u Dolini ćupova. 

"Prelazak u Dansku gledam kao neki iskorak u karijeri i lijepu odskočnu dasku za budućnosti. Moje je da se nastavim dokazivati i da ponovo skrenem pažnju na sebe", javio se vidno uzbuđeni Memija za SportSport.ba. 

Proteklih godina o Memijinoj budućnosti se mnogo špekulisalo. Povezivao sa s brojnim timovima, ali Vejle se u konačnici pokazao kao najkonkretniji.

"Dok sam igrao za Željezničar pratile su me priče o eventualnom transferu. Bilo je poziva, kako na moj telefon tako i na klupski, ali na kraju sam završio u Danskoj. Vejle je bio nakonkretniji i najviše je pokazao fleksibilnost prema meni i sada već mom bivšem klubu", dodaje Memija. 

Obzirom da se Vejle takmiči u drugoj ligi, Memija ne skriva da je imao predrasude.

"Bilo je, naravno. Nakon što sam obavio razgovor s čelnicima danskog kluba shvatio sam kakve imaju ambicije i to me privuklo. Odlazim u lijepu sredinu i najbitnije je da ću dobiti priliku da se dokažem. Uostalom, Vejle želi da izbori plasman u elitni rang i vjerujem da ćemo uspjeti u zacrtanom cilju." 

Memija se sa Željezničarom rastao na emotivan način.

"Teško je otići nakon 16 godina provedenih na jednom mjestu, pogotovo kada Grbavicu gledaš svaki dan. Nedostajat će mi sve to u Danskoj, ali prije ili kasnije sam se morao odlučiti za ovaj korak. Željezničar je moja prva ljubav i uvijek će ostati", podvukao je Memija na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Navijači Željezničara će Memiju zasigurno pamtiti po dobrim partijama u plavom dresu, a posebno se izdvajaju mečevi u Evropskoj ligi protiv Ferencvaroša i Standarda iz Liježa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi