Memišević: Na korak smo do izvora, želimo se napiti vode

Igrama i ponašanjem oduševio bh. sportsku javnost

Memišević: Na korak smo do izvora, želimo se napiti vode

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u pomenutom kolu najviše je profitirao Radnik iz Bijeljine. Naime, Radnik je jedina ekipa od pet provplasiranih koja je upisala pobjedu, pa je tako zaostatak za vodećom Slobodom smanjila na samo tri boda.

U 19. kolu izabranici Slavka Petrovića su u Bijeljini sa ubjedljivih 3:0 savladali Mladost, a po 12. put u sezoni mreža Radnika je ostala netaknuta. Za sjajne partije Radnika, pogotovo u fazi odbrane, najzaslužniji je mladi 22-godišnji stoper Samir Memišević, koji je po ocjenama mnogih bh. stručnjaka najbolji defanzivac Premijer lige.

"Nismo očekivali lagan susret protiv Mladosti. Oni su najavljivali pozitivan rezultat, ali na kraju je sve ostalao samo na tim najavama. Bili smo bolji i zasluženo smo slavili. Tri boda na otvaranju drugog dijela sezone mnogo nam znače, a mislim da smo poslali poruku i našim narednim protivnicima", za SportSport.ba govori Memišević.

Nakon 19 kola Radnik sa 38 bodova zauzima treće mjesto na tabeli. Na početku sezone sjajne partije i dobri rezultati Radnika smatrani su iznenađenjem, ali kako se prvenstvo bliži kraju sve je očitije da se ne radi o kratkotrajnom bljesku izabranika Slavka Petrovića.

"Naše dobre igre i rezultati nisu slučajnost. Zasluženo smo u samom vrhu prvenstvene tabele i imamo namjeru tu i ostati. U klubu nam stalno ponavljaju da nema pritiska i da neće biti propast svijeta ukoliko ne izborimo Evropu. Međutim, polako osjećam pritisak, pa možda i neku tremu, ali onu pozitivnu. Došli smo na korak do izvora i trebamo se još samo napiti vode. U stanju smo mnogim pomrsiti račune", istakao je 22-godišnji stoper koji je svojim igrama u ovoj sezoni, ali i ponašanjem na terenu i van njega očarao bosanskohercegovačku sportsku javnost.

Radniku su rezultati u 19. kolu Premijer lige išli u prilog.

"Poklopilo se dosta toga što nam odgovora. Zrinjski i Sarajevo su podijelili bodove, Sloboda nije pobijedila u Banjoj Luci. Široki je izgubio na Grbavici, iako bih volio da je i taj susret završio remijem jer bismo onda Željezničaru pobjegli još više. Željezničar ima dobru ekipu i ne treba ga otpisati u borbi za Evropu", govori Memišević.

Derbi 20. kola u Tuzli će odigrati Sloboda i Radnik, a mladi defanzivac ekipe iz Bijeljine je optimističan uoči ovog duela.

"Sloboda je zasluženo na čelu tabele. Izabranici Husrefa Musemića igraju dobro, ali mislim da u ovom trenutku nisu ništa kvalitetniji od nas. Favoriti su, u prvom dijelu prvenstva su nas pobijedili u Bijeljini, no mogli smo i mi slaviti. Očekujem dobar i tvrd susret, te ispunjene tribine stadiona Tušanj. Mi ćemo u odbrani imati težak posao, no vjerujem da ćemo imati dobar dan, a napadači Slobode loš. Bio bih zadovoljan s bodom, no potajno se nadam i pobjedi", otpmistično govori Memišević.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je na svom stolu tokom januarskog prelaznog roka imao nekoliko ponuda. Nije tajna da bi i dva najveća bosanskohercegovačka kluba Memiševića rado vidjela u svojim redovima, kao i nekoliko klubova iz inostranstva, ali on je odlučio do kraja sezone ostati u Radniku.

"Bilo je ponuda, nema se tu šta kriti. Međutim, u dogovoru sa čelnicima kluba, te ljudima koji brinu o mojoj karijeri odlučio sam ostati. U Bijeljini vlada jedna zdrava atmosfera, živimo kao prava porodica, a trenira nas vrsan stručnjak, tako da sam odlučio ostati do kraja sezone. Napredovat ću još više, a velika mi je želja da sa Radnikom izborim Evropu. Tokom ljeta ću vidjeti šta i kako dalje, no sigurno je da neću prihvatiti prvu ponudu. Dobro ću odvagati i sigurno ću donijeti najbolju odluku", zaključio je Memišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi