Memišević: Nadzorni odbor na nas konstantno vrši pritisak

Predsjednik Čelika o stanju u klubu

Memišević: Nadzorni odbor na nas konstantno vrši pritisak

D. Kurbegović

U nogometnom klubu Čelik nikada nije dosadno, po tko zna koji put ćemo ponoviti ono što svi znaju, 20 godina bez trofeja, posljednji put Evropu vidjeli prije 10 godina, stalni odlasci i dolasci igrača, promjene trenera, Uprava i na kraju višemilionski dugovi. Niko nikada za to nije odgovarao, a ponos svih Zeničana je na izdisaju.

Klub odnedavno ima i novi Upravni odbor na čelu s nekadašnjim igračem ovoga kluba Jasminom Memiševićem, koji ima težak zadatak kao i prethodnici, dovesti klub u normalno i transparentno poslovanje. 

Već na početku svoga mandata novi predsjednik se požalio se na brojne pritiske, a govorio je danas i o igračkom kadru, te aktivnostima u klubu.

"Igrački kadar je skoro finaliziran, moguće su još jedna ili dvije promjene. Tu prije svega mislim na Mahmutovića da dođe u klub, bili smo na dobrom putu, ali imamo veliki pritisak Nadzornog odbora u vezi toga. Oni su instanca iznad Upravnog odbora, imamo konstantan pritisak od njih i to nam stvara probleme. Mogli smo dovesti dva-tri zvučna pojačanja, ali nismo radi pritiska Nadzornog odbora. Mahmutović je jedan od najboljih igrača na Balkanu i potreban je radi navijača, sponzora i svega ostaloga, ali sputavani smo, iako imamo nekih interesantnih sponzora koji bi možda mogli da finansiraju njegova primanja, kako on klub ne bih ništa koštao. Borimo se svim silama da Čelik nema nikakvih izdataka prema njemu, a znamo što bi za klub značio njegov dolazak. Čelik ne može dovesti i platiti Mahmutovića u stanju kakvom jeste, ali mogu ti sponzori. Mi imamo tešku financijsku situaciju, ali radimo maksimalno da pokušamo nešto učiniti po tome pitanju", rekao je Memišević.

Problem mu je što ima previše obaveza, a konstantno mu na leđima "visi" Nadzorni odbor.

"Nadzorni odbor konstantno vrši pritisak glede svega, traži nam financijski plan, a mi ne možemo da dišemo od posla kojeg trenutno imamo. Radimo s takvim pritiskom, jer skoro svaki drugi dan dođe nam neki dopis od Nadzornog odbora da traže svašta nešto, a mi ovamo posvećeni pregovorima s igračima. Oni legalno traže ono što je ispravno, ali neće da shvate da nama treba vrijeme, ne možemo za 15-tak dana njima predočiti 20 godina zadnjih u klubu. Ja ovdje sjedim i molim igrače da ostanu u klubu, moraju me pustiti da dišem i radim sa svojim saradnicima, sve će doći na vrijeme i mi ćemo ispuniti to što traže, ali treba nam vrijeme"; kazao je Memišević.

Govorio je i o pojedinim nogometašima poput Heće, Salčinovića, Smrike, Regoja

"Plan je bio da se svi igrači domaći zadrže, između ostalog i Hećo, ja sam s njim razgovarao najmanje 15 puta na bilo koji način sam pokušao da se dogovorimo. Nismo se uspjeli naći zajednički jezik, ja sam i prošli put rekao, vrlo lako bi se sa svim igračima dogovorili, ali problem su dugovanja prema tim igračima, koja su nas dočekala. Zato je i Hećo otišao u Kakanj, al i neki ostali igrači. Što se tiče Regoja, mi smo se bili dogovorili, kada je u pitanju finansije, sve smo dogovorili, a onda se samo javio uvjetujući da klub dovede par pojačanja da on kao ima s kim igrati. Tu je bilo kraj priče, hvala mu za sve, ali on neće igrati narednu sezonu u Čeliku. Još se borimo za Salčinovića i Smriku, učinit ćemo sve da oni ostanu u klubu", rekao je čelni čovjek Čelika.

Velika je vjerovatnoća da Kuoadio i Marković budu registrovani za Čelik.

"Markoviću je otac iz BiH, što nam je olakšavajuća okolnost da dobije naš pasoš. Što se tiče njih dvojice velike su šanse da budu brzo registrovani i steknu pravo nastupa za nas, sada hoće li to biti u prvom kolu protiv Borca ili ipak protiv Sarajeva, vidjet ćemo u ovih par dana. Na dobrom smo putu da riješimo taj problem i nadam se iskreno da će oni moći nastupiti već u subotu u Banja Luci" kazao je Memišević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se za kraj i v.d. direktora kojem krajem mjeseca ističe ugovor s klubom, te reprograma poreznog duga.

"Po Statutu imam rok da raspišem konkurs za direktora kluba i to ide svojom procedurom. On ima ugovor do kraja mjeseca i vidjet ćemo šta će s njim biti na kraju. Kada je u pitanju reprogram duga, upućeni ste da je gradonačelnik zatražio deblokadu računa od četiri Javna preduzeća. To ide sve u dobrom smjeru, ovom prilikom se i zahvaljujem gradonačelniku, koji maksimalno čini sve da bi pomogao ovom klubu u ovim teškim vremenima", kazao je Memišević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi