Memišević: Ponude su dolazile, ali stav Groningena je jasan

Odlično se uklopio u Holandiji

Memišević: Ponude su dolazile, ali stav Groningena je jasan

Samir Memišević igra sjajnu sezonu u holandskom prvoligašu Groningenu. Nekadašnji defanzivac Radnika se odmah po dolasku u ovaj klub izborio za mjesto u udarnoj postavi, a kakve partije pruža najbolje svjedoči činjenica da je ove sezone nekoliko puta uvršten u idealni tim kola u Eredivisiji. 

Koliko dobro ide Memiševiću, toliko ide i njegovom klubu. Groningen je od borbe za opstanak došao do play-offa za plasman u Evropsku ligu, a prva prepreka na tom putu bit će utakmica protiv favorizovanog AZ Alkmaara. 

"Zahvaljujući dobrim igrama u posljednja dva mjeseca uspjeli smo doći do play-offa za Evropu. U sezonu smo loše ušli, bilo je loših rezultata, ali eto srećom izdigli smo se iz svega toga i na kraju ostvarili zacrtani cilj. U klubu su prezadovoljni zbog toga", javio se Memišević iz Holandije za SportSport.ba. 

Svjestan je Memišević da protiv AZ Alkmaara neće biti jednostavno.

"AZ Alkmaar je velika ekipa sa mnogo dobrih igrača koji mogu u svakom trenutku riješiti utakmicu. Ove godine imamo s njima pozitivan omjer. Na domaćem terenu smo ih pobijedili sa 2:0, dok je kod njih bio remi, tako da nam to daje za pravo da se imamo čemu nadati. Sve u svemu, šta god bude, mi možemo biti zadovoljni s ovim što smo dosad učinili."

Memišević je ove sezone nastupio u 27 službenih utakmica. Onim što je dosad pokazao je, kako kaže, zadovoljan.

"Mogu biti zadovoljan, jer je ovo moja debitantska sezona u Holandiji. Da nije bilo povrede, siguran sam da da bih odigrao svaku utakmicu, ali bitno je da sam sada zdrav i da me lopta sluša. Nekoliko puta sam se našao u timu kola, bio sam također i igrač utakmice, a to su sve stvari koje dodatno znače za samopouzdanje. Mogu reći da mi Holandija prija baš." 

Prvenstvo u Premijer ligi BiH je nastavio pratiti i nakon transfera u Holandiju. 

"Pratim sva dešavanja u našem fudbalu. Bit će zanimljivo do kraja sezone gledati ko će osvojiti titulu, a ko će ispasti. Po mom mišljenju, Radnik za koji sam prethodno igrao je ove sezone mogao i bolje, ali nadam se da će se izboriti plasman u Evropu, iako će biti teško s obzirom da je Široki Brijeg pred osvajanjem Kupa. Sa ljudima iz Radnika sam i danas u kontaktu." 

Odlične igre Memiševića nisu ostale nezapaženo, pa nije isključena ni promjena sredine.

"U ovom trenutku je rano razgovarati o transferu. Faktički sam tek došao u Groningen, ovdje sam zadovoljan s onim što imam, a vjerujem da me ni klub ne bi želio pustiti. Bilo je već ponuda. Najbitnije je da igram dobro i da me zdravlje posluži, a ostalo će sve doći", kaže Memišević. 

Ne skriva Memišević da bi volio preći u jedan od vodećih klubova u Holandiji.

"U Holandiji postoji velika trojka i potpisati jednog dana za jedan od tih klubova bi bila velika stvar i čast. Svaki ima bogatu tradiciju." 

Reprezentaciju BiH u junu očekuje izuzetno važan kvalifikacioni duel s Grčkom, koji može dosta toga odlučiti.

"Mislim da će to biti odlučujuća utakmica za nas. Bit će teško, kao i svaki put, ali uvjeren sam da u grotlu Zenice možemo savladati Grčku. Poziv? Nadam se da će doći, jer činjenica da sam zadnja tri puta bio na proširenom spisku govori da sam u opcijama. Uz to sve, i selektor je izjavio da sam budućnost, što mi itekako prija, a vjerujem da će sada doći i poziv. Ipak, selektor je taj koji će odlučiti i ja ću poštovati svaku odluku. Uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji zemlje u kojoj sam odrastao, igrao fudbal, proživljavao lijepe i ružne momente", istakao je na kraju Memišević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi