Defanzivac Radnika i novopečeni A-reprezentativac BiH

Memišević: Umoran sam, ali sam se rado odazvao Varešanoviću

D. Kurbegović

Novopečeni A reprezentativac BiH i defanzivac Radnika, 22-godišnji Samir Memišević, proživljava najljepše trenutke u svojoj karijeri. Sjajni stoper nakon osvajanja Kupa s ekipom iz Bijeljine dobio je poziv selektora Mehmeda Baždarevića za utakmicu protiv aktuelnog prvaka Evrope, selekcije Španije.

U finišu utakmice ovaj defanzivac je dobio priliku za igru protiv Španije, te je upisao svoj debi u najjačoj selekciji naše zemlje. Odmah nakon utakmice ovaj igrač se zaputio u BiH, tačnije u Zenicu, gdje je danas došao na poziv selektora Mirze Varešanovića, kako bi kao kapiten predvodio Olimpijsko-mediteransku selekciju protiv U-21 reprezentacije naše zemlje u prijateljskoj utakmici.

Nakon završetka utakmice gdje je na terenu proveo svih 90 minuta pomalo umoran stao je pred kameru našeg portala i dao kratku izjavu o današnjoj utakmici.

"Vrlo lijepa utakmica danas u Zenici, došao sam s okupljanja seniorske reprezentacije, odlučio sam doći u Zenicu i prihvatiti poziv selektora Varešanovića.Bila je danas veoma dobra utakmica, moglo je biti još golova, ali šta je tu je. Umora svakako ima, ali rado sam se odazvao ovom pozivu našeg tabora", ističe Memišević.

Nada se da će nastaviti s dobrim partijama, te da će pozive u A-reprezentaciju dobivati u narednom periodu.

"Normalno da očekujem u budućnosti da budem na spisku selektora Baždarevića, bio sam sada u konkurenciji protiv jednog velikana kakva je Španija. Vidjet ćemo šta će selektor da odluči, na meni je da jako treniram i dobro igram, a ostalo ćemo da vidimo" kazao je za SportSport.ba Memišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi