Menalo: Sedmo mjesto je za nas razočaravajuće

Mladi nogometaš tima sa Pecare

Menalo: Sedmo mjesto je za nas razočaravajuće

S. Mlaćo

Iako Široki Brijeg ove polusezone definitivno nije  bio onaj pravi, njihov mladi prvotimac Luka Menalo sigurno će po dobrom pamtiti istu.

Menalo je upisao 16 nastupa uz pet pogodaka i jednu asistenciju, te je drugi strijelac tima iza iskusnog Brazilca Wagnera.

Tim sa Pecare na pauzu je otišao pobjedom nad Mladosti DK (2:1), a Menalo je bio strijelac izjednačujućeg pogotka.

"Mladost nas je iznenadila svojom otvorenom igrom, te iako su poveli nisu se odmah povukli. Njihova zadnja linija je stajala dosta visoko, što smo mi iskoristili i na našu sreću okrenuli rezultat već do poluvremena. Kasnije se povukli i čuvali vodstvo", ističe Menalo za SportSport.ba.

Tek sedmo mjesto Širokobriježana veliko je iznenađenje za sve navijače tog kluba, ali i poznavaoce fudbala u našoj zemlji.

"Sigurno da je sedmo mjesto za klub veličine kao što je Široki Brijeg je razočaravajuće. Dosta smo loše otvorili sezonu, bilo je dosta oscilacija u igri, te smo se znali dizati, ali i vrlo lako padati. Nadam se da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva ipak uspjeti uhvatiti Ligu za prvaka, jer mislim da Široki to zaslužuje. Na nama je da to svojim igrama izborimo", jasan je 20-godišnji Splićanin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok timu ne cvjetaju ruže, njegove igre su na zavidnom nivou.

"Mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama u ovom dijelu sezone, a sigurno da to može puno bolje. Nastojim biti što više samokritičan prema sebi i popravljati neke mane sa terena. Nadam se da ću se u drugom dijelu sezone dignuti još više, kako ja tako i ekipa", dodao je na kraju razgovora prvotimac Širokog  Brijega Luka Menalo. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi