Menalo za pobjedu Širokog nad Radnikom

Tri boda ostala na Pecari

Menalo za pobjedu Širokog nad Radnikom

M. Šljivak

Široki je u 10. kolu Premijer lige BiH na Pecari ugostio Radnik iz Bijeljine i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Široki je dominirao u prvih 45 minuta ovog meča, ali im je falila završnica.

Radnik se od samog početka odlučio na odbranu gola. Domaći su imali terensku nadomoć, stvarali su šanse, ali završnog udarca nije bilo.

Najveću šansu u prvom poluvremenu propustio je Edi Baša u nadoknadi prvog poluvremena. Pobjegao je odbrani domaćeg tima, ali je otišao previše u stranu i njegov šut je pogodio samo vanjski dio mreže i na odmor se otišlo bez golova.

Aktivniji su domaći fudbaleri bili i u nastavku meča, a do zasluženog vodstva su došli u 49. minuti. Dino Ćorić je odlično ubacio s dense strane, a Luka Menalo glavom pogađa za 1:0.

Potom je Široki propustio još nekoliko dobrih šansi da poveća prednost, da bi u posljednjih 20-ak minuta domaći igrači malo spustili gas.

Prepustili su svjesno loptu gostima, čekajući šansu iz kontri, a odbrana je funckionisala jako dobro.

Jedino što su gosti napravili je pokušaj preko Ševke Okića iz mrtve pozicije, ali ništa nisu napravili i ostalo je 1:0 do kraja meča.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Široki - Radnik 1:0 (Menalo 49')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Baša, Čabraja, Menalo, J. Ćorić, Lončar, Begonja, Marković.

RADNIK: Lučić, Arnautović, Beširević, Srećković, Peco, Krsmanović, Glišić, Hodžurda, Đurić, Okić, Šerbečić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi