Fudbaler Veleža

Merzić: Ako ponovimo ovakvu igru možemo pobijediti Želju

D. Kurbegović

Fudbaleri Veleža su u premijernom meču 27. kola BH Telecom Premijer lige upisali visoku pobjedu na teškom gostovanj

u kod Viteza. Na Kamberovića polju izabranici Nedima Jusufbegovića slavili su sa ubjedljivih 5:1.

"Sigurno je da je ovako visoka pobjeda neočekivana. Mi smo išli na pobjedu od prve minute, tako nam je rečeno da se ne branimo, da igramo ofanzivno. Imali smo malo sreće da zabijemo čak pet golova, tako da mislim da je pobjeda potpuno zaslužena. Idemo dalje...", rekao je nakon utakmice defanzivac Veleža Samir Merzić.

Visoka i ubjedljiva pobjeda bila je najbolja partija igrača mostarskog kluba u ovoj sezoni, a sa ovom konstatacijom složio se i Merzić.

"Ovo je definitivno naša najbolja partija ove sezone. Mislim da nigdje nismo ovako dobro odigrali ove sezone, uz tih pet golova ja mislim da smo imali još par dobrih šansi i samo trebamo ovako nastaviti", istakao je fudbaler Rođenih.

Velež ove sezone puno bolje partije pruža na gostujućim terenima, a već u narednom kolu ekipa Nedima Jusufbegovića u derbiju 28. kola u Vrapčićima dočekuje Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako igru koju smo prikazali u meču sa Vitezom, brzu, od noge od noge, prezentiramo i u tom meču mislim da možemo pobijediti i Želju", rekao je Merzić, koji smatra da Velež još uvijek ima šanse za izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

"Sigurno da se možemo upustiti u borbu za mjesta koja vode u Evropu. Imamo još tri utakmice do kraja i jasno je da ćemo u svakoj ići na pobjedu. Uz maksimalan angažman ja mislim da mi imamo snage da izborimo još bolji angažman", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Samir Merzić, fudbaler Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.