Merzić: Želio sam ostati, ali pojedinci to očito ne žele

Defanzivac Veleža napušta Mostar

Merzić: Želio sam ostati, ali pojedinci to očito ne žele

D. Kurbegović

Fudbalski klub Velež će sljedeće sezone gotovo sigurno igrati 1. ligu FBiH. Ponos svih Mostaraca nalazi se u najtežoj situaciji u svojoj historiji, niko ne želi da se uhvati u koštac s brojim problemima a to se sve odrazilo i na rezultate seniorske ekipe, pa će ovaj klub najvjerovatnije drugi put ispasti iz najjačeg ranga nogometa u BiH.

Svi igrači koji nešto vrijede polako odlaze iz kluba, a još jedan fudbaler koji će do kraja ove sedmice napustiti Velež je i 32-godišnji defanzivac Samir Merzić. Ovaj bivši bh.reprezentativac potvrdio je napuštanje Veleža u kratkom razgovoru za SportSport.ba

"Nisam još potpisao raskid ugovora, ali to će se desiti vjerovatno do kraja sedmice. S ljudima koji su trenutno u klubu nikako se ne mogu dogovoriti oko ostanka. Stvarno sam imao želju ostati do kraja sezone i pored svih problema i situacije u kojoj se nalazi klub, ali to očito pojedinci ne žele. Imam nekoliko ponuda iz Premijer lige i inostranstva, te bi ubrzo trebao riješiti svoj status", kazao je za naš portal Merzić.

Samir Merzić pored svih pozicija u odbrani može uspješno nastupati i na poziciji defanzivnog veznog. U dresu Veleža ima preko 100 nastupa, a prošle je sezone bio i kapiten kluba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj karijeri nastupao je još za Teplice, Usti nad Labem, Senicu, Amkar Perm, te norveški Stjordals. Sakupio je i pet nastupa za A reprezentaciju BiH kada je selektor bio Fuad Muzurović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije