Spisak za Wales i Kipar

Meša objavio spisak, pozvao i Hodžića, Grahovca, Vranješa

E. Škorić

Selektor bh. nogometne reprezentacije Memhed Baždarević objavio je spisak igrača za naredne utakmice.

Pred bh. reprezentacijom su odlučujući mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Zmajevi će 10. oktobra u Zenici ugostiti Wales, potom tri dana kasnije gostuju na Kipru.

Baždarević u ključne borbe ulazi bez najboljeg igrača i strijelca Edina Džeke, ali s nekoliko novih imena. Ipak, Džeko se našao na spisku, a tu je i povratnik Sejad Salihović, dok je ponovo poziv dobio i veznjak Legije Stojan Vranješ. Poziv je dobio i veznjak Rapida Srđan Grahovac.

"Na spisku je ukupno 29 igrača (od čega tri golmana), ali bit će promjena nakon što vidimo kako će se stvari odvijati u naredne dvije sedmice", rekao je selektor.

"Od Bešića smo očekivali puno više. On je izuzetno kvalitetan igrač i teško ga je zamijeniti. Puno smo igrača pratili, zato i jeste šest igrača na toj poziciji. Bili su praćeni i Prcić i Zahirović. Ovi momci koji su na spisku, mislim da će biti u stanju da odgovore zadatku, rekao je Meša o Bešiću.

Džeko neće igrati

"Teško je zamisliti našu reprezentaciju bez Edina Džeke. Bilo je teško sinoć čuti da ćemo bez njega igrati, ali šta je tu je, sada moramo naći pravu soluciju. Moramo sastaviti najbolju jedanaestoricu za utakmicu u Zenici".

Bilo bi dobro kada ne bi igrao Bale...

"Wales s Baleom i bez njega nije isti. Nadam se da Bale neće igrati, ali moramo se spremati kao da je tu. Moramo se spremiti na najbolji način, moramo napasti Wales kako bi ostvarili pobjedu. Bio tu Bale ili ne, moramo igrati dobro u Zenici".

Možemo li dobiti Wales?

"Ako pogledamo utakmice koje smo igrali, ako vidimo kako je Wales igrao protiv Belgije i Izraela, mislim da objektivno imamo šanse da pobijedimo u Zenici. Ako to uradimo, bit će puno lakše. Svi znate kakva će biti atmosfera. Džekina povreda remeti mnoge stvari, ali mi moramo da pobijedimo. Mislim da imamo kvaliteta da pobijedimo u sjajnom ambijentu stadiona u Zenici", ističe Meša.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kompletan spisak:

Begović (Chelsea), Šehić (Qarabag), Burić (Lech),  Šunjić (Stuttgart), Vranješ (Gaziantepspor), Spahić (HSV), Bičakčić (Hoffenheim), Mujdža (Freiburg), Kolašinac (Schalke), Cocalić (Mechelen), Zukanović (Sampdoria), Aničić (Astana), Pjanić (Roma), Grahovac (Rapid) Hadžić (Sturm), Stojan Vranješ (Legia), Medunjanin (Deportivo), Sušić (Hajduk), Štilić (APOEL), Lulić (Lazio), Salihović (Guizhou), Višća (Basaksehir), Zec (Gabala), Hajrović (Eibar), Džeko (Roma), Hodžić (Dinamo), Bajić (Konya), Đurić (Cesena), Ibišević (Stuttgart).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.