Meša želi Pjanića na posudbu
Mehmed Baždarević

Proslavljeni bh. stručnjak za SportSport.ba

Meša želi Pjanića na posudbu

Proslavljeni bh. fudbalski stručnjak i trener francuskog Grenoblea Mehmed Baždarević u svoj klub pokušava iz Lyona na posudbu dovesti reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, koji se u Grenobleu nalazi od 2007. godine, pomno prati razvoj situacije oko reprezentativca Bosne i Hercegovine, mladog Miralema Pjanića, kojeg želi dovesti u svoju ekipu na posudbu.

„Miralem je veliki talent i potrebno mu je da ove sezone igra što je moguće više. Poslao sam punudu Lyonu da nam ga dadnu na posudbu ove sezone, ali još uvijek nismo dobili odgovor. Mislim da bi ova godina mogla biti Pjanićeva, vrlo lako bi mogao zablistati. Ipak, s obzirom na igrački kadar Lyona, mislim da bi on ponovo svoju priliku na Gerlandu opet mogao dobivati s klupe. Zato sam i poslao ponudu, jer bi u Grenobleu igrao mnogo više. Ipak, treba sačekati i vidjeti kako će se situacija razvijati“, kaže Mehmed Baždarević za SportSport.ba.

Pratite li dešavanja u ostatku fudbalske Evrope? Po vašem mišljenju, ko bi od bh. reprezetativaca mogao zabljesnuti ove sezone?

„Prije svih mislim da će glavnu ulogu u tome igrati Vedad Ibišević i Edin Džeko. Na njima dvojici je teška zadaća da potvrde ono što su napravili prošle sezone, a obojica su napravili mnogo. Radi se svakako o vanserijskim talentima i mislim da će oni nastaviti graditi bh. fudbalski imidž u Evropi. Osim toga, smatram da je kapiten nacionalnog tima Emir Spahić napravio odličan potez dolaskom u Montepellier, u francusku ligu, gdje će imati priliku da se dokaže. S igračkim kvalitetima kakve on posjeduje, siguran sam da će uspjeti“, smatra Meša.

Poznato je da ste imali određenih nesuglasica sa Upravom Grenoblea. O čemu se zapravo radilo?

„Situacija u klubu je zaista teška, prije svega finansijski. Jako je teško napraviti ekipu kada vam ode mnogo fudbalera, a ne dovedu se adekvatne zamjene. Ja sam jutros na treningu imao samo 19 igrača, a to je premalo za jednu od najjačih evropskih liga. Očekivao sam pojačanja, ali zbog nedostatka novca klub nije bio u stanju to ispoštovati. Do sada smo potpisali samo dva fudbalera i biće teško ove sezone ponoviti neke rezultate kao prošle. Ipak, optimista sam i nadam se da i ova ekipa može ostvariti zapažene rezultate“, dodao je Baždarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.