Mešanović: Bez obzira na odlaske i dalje imamo dobru ekipu

Napadač Čelika za SportSport.ba

Mešanović: Bez obzira na odlaske i dalje imamo dobru ekipu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika polako privode kraju prvu fazu pripreme koju odrađuju na Kamberovića polju, te gradskoj Areni u Zenici. Početkom narednog mjeseca planiran je odlazak u Rovinj i odigravanje prijateljskih utakmica. 

Nakon odlaska Saše Kajkuta na proljeće će mnogo toga u napadu zavisti od Jasmina Mešanovića. Prvi strijelac Čelika ove sezone s 9 golova (šest u Premijer ligi i tri u Kupu) i mladi reprezentativac nakon prošlosezonskog bljeska u dresu Čelika i ove sezone igra dosta dobro, a vjeruje da i pored odlazaka Kajkuta, Horića, Stajića i Nurkovića Čelik ima respektabilan tim. 

"Pripreme protiću u izvrsnoj atmosferi, stvarno imamo dobar odnos između igrača. Te stručnog štaba tako da je sve na vrhunskom nivou. Slijedi nam u narednom periodu odigravanje prijateljskih utakmica u kojima ćemo isprobati neke stvari te se još više uigrati za proljetni dio prvenstva", kaže mladi ofanzivac Zeničana.

Čelik je oslabljen odlaskom Kajkuta, Horića, Stajića i Nurkovića.

"Ostali smo bez važnih igrača, koji su dali dosta za klub i igru Čelika posljednjih godina, ali takav je život fudbalera, svi žele otići u inostranstvo kako bi obezbjedili eventualno egzistenciju. Klub će pokušati angažovati neka pojačanja, a ja sam siguran da mi bez obzira na odlaske i dalje imamo dobru ekipu. Igramo na dva fronta i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat", nada se bivši napadač tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pričalo se o odlasku iz Čelika, zainteresovani su bili Cska, Mechelen i Vojvodina, ali do ljeta će vjerovatno ostati u Zenici.

"Svaki prelazni rok je aktuelna priča o mom odlasku u inostranstvo. Meni se stvarno nigdje ne žuri i ne želim pod svaku cijenu napustiti Čelik. Brigu o mojoj karijeri vodi moj menadžer i upoznat sam s interesom klubova koje ste spomenuli, ali jednostavno ponude nisu bile zadovoljavajuće jer potrebno je zadovoljiti sve strane, od Čelika, mog bivšeg kluba Slobode, te menadžera i mene kao igrača. Ako nastavim s igrama iz prošle polusezone ne sumnjam da će na ljeto biti još više opcija za odlazak vani i sve je jednostavno do mene", kazao je za SportSport.ba udarna igla napada Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.