Mešanović: Pobjedom izbaciti Sarajevo iz borbe za titulu

Zadovoljan odraženim na pripremama

Mešanović: Pobjedom izbaciti Sarajevo iz borbe za titulu

A. Beganović

Do početka drugog dijela premijerligaške sezone ostalo je još petnaest dana, a već na samom otvaranju nas očekuje nekoliko zanimljivih susreta.

Derbi će biti odigran u Mostaru gdje se sastaju Zrinjski i Sarajevo, a napadač Plemića Jasmin Mešanović već polako razmišlja o tom susretu.

"Vratili smo se s priprema i mislim da smo dobro odradili sve što je od nas stručni štab zahtjevao. Spremni smo i s velikim nestrpljenjem očekujemo nastavak prvenstva", izjavio je Mešanović za SportSport.ba.

"Na otvaranju drugog dijela sezone u goste nam stiže neugodno Sarajevo. Već polako svi razmišljamo o tom susretu i svjesni smo šta nam može donijeti. Želimo slaviti i tako izbaciti Sarajevo iz trke za titulu, a mislim da imamo snage i kvaliteta za to", dodao je jedan od najboljih fudbalera mostarskog kluba.

Nakon Sarajeva, Plemiće očekuju dva gostovanja i to u Širokom Brijegu i Čeliku.

"O tim susretima mnogo ne razmišljamo, no sigurno je da nam neće biti lako. Široki i Čelik imaju dobre ekipe, no i mi imamo svoje adute", govori Mešanović.

Redove Zrinjskog tokom prelaznog roka pojačalo je nekoliko fudbalera, a Mešanović kaže da su svi dobro prihvaćeni.

"Došlo nam je nekoliko odličnih fudbalera, koje smo dobro prihvatili. Na svakoj poziciji imamo dva kvaltetna fudbalera što znači da je konkurencija velika. Meni lično to odgovara jer nema opuštanja. U svaki trening mora se ulaziti maksimalno ozbiljno", isakao je Mešanović i na kraju je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukoliko dobijemo Sarajevo, a nadam se da hoćemo, izbacit ćemo Bordo tim iz borbe za titulu, tako da Slobodu i Široki vidim kao naše najveće rivale. Biće teško, ali siguran sam da možemo obradovati naše navijače", zaključio je Mešanović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi