Mešanović: Poraz od Želje nam je donekle obilježio jesen

Napadač Zrinjskog ipak zadovoljan

Mešanović: Poraz od Želje nam je donekle obilježio jesen

M. Maksimović

Zrinjski je zimsku pauzu dočekao s ugodnih plus četiri u odnosu na pratioce, a dobrim igrama i rezultatima Mostaraca tokom jeseni pečat je dao najbolji strijelac Jasmin Mešanović. 

On je dosad postigao ukupno osam pogodaka, a ne krije zadovoljstvo kako igrama tima, tako i svojim učinkom.

“Prvi smo, imamo pristojnu prednost u odnosu na pratioce, iako je ona ruku na srce mogla biti i izraženija“, rekao je Mešanović, posebno žaleći zbog propuštene prilike da se pobijedi u Tuzli (3:3).

“Nismo smjeli ispustiti prednost od 3:0. Utakmica protiv Željezničara također je na neki način obilježila jesen. Na njoj sam promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:0 i onda je uslijedilo to što je uslijedilo. Bilo je i mnogo dobrog, zahvaljujući čemu smo danas lideri“, dodaje najbolji strijelac Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uvjeren je da Zrinjski do kraja može do naslova prvaka naše zemlje.

“Vjerujem da će sve na proljeće izgledati još bolje. Bit ćemo pod pritiskom i u posljednje četiri utakmice prvog dijela sezone, ali nisam zabrinut. Što se tiče pratilaca, Sarajevo je u boljoj poziciji od Željezničara, ali i oni će sigurno pasti. Mislim da će ipak najviše toga zavisiti od nas samih“, dodao je.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi