Mešanović: Zaokružiti dobru sezonu pobjedom nad Olimpicom

U Zenici opet nogometna atmosfera

Mešanović: Zaokružiti dobru sezonu pobjedom nad Olimpicom

D. Kurbegović

Atmosfera u Zenici kako se bliži nedjelja raste iz dana u dan. O Čeliku ponovo svi pričaju u Zenici i nema sumnje da će stadion Otoka biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Jedan od igrača koji bi mogao biti prevaga u dresu crno-crveni je sjajni napadač Čelika Jasmin Mešanović, koji igra u velikoj formi ovog proljeća.

Za SportSport.ba mladi reprezentativac naše zemlje najavio je utakmicu sezone za njegovu ekipu.

"Svjesni smo važnosti utakmice protiv Olimpica, ali čvrsto stojimo na zemlji i pripremamo se kao i pred svaku utakmicu ove sezone. Mnogi nam govore da bi pobjeda u nedjelju donijela velike stvari za nogomet u Zenici, a posebno za navijače koji godinama sanjaju i čekaju izlazak u Evropu", kaže bivši napadač Slobode.

Olimpic i Čelik su ekipe podjednakih kvaliteta, ali prednost za Zeničane može biti velika podrška s tribina.

"Respektujemo i poštujemo Olimpic, koji ove sezone igra veoma dobro i čitavo vrijeme su u vrhu tabele imaju nekoliko sjajnih igrača koji nam mogu zadati dosta problema. Koliko god oni bili dobri, mi zavisimo samo od sebe. Ako budemo na nivou kojeg smo ovog proljećavjerujem da ćemo zaokružiti sezonu pobjedom nad sjajnim Olimpicom. Prednost za nas će biti svakako velika podrška naših navijača, koji su najavili dolazak u velikom broju, a mi ćemo pokušati ostaviti zadnji atom snage kako bi ih obradovali pobjedom i plasmanom u Evropu", nada se Mešanović.

Zajedno sa Kajkutom ove sezone čini najubojitiji napadački tandem Premijer lige

"Prava je uživancija igrati sa Sašom u napadu jer je on sjajan čovjek prije svega, a još bolji igrač. Mislim da je i meni bilo lakše igrati, kada je on sa mnom u ekipi što se pokazalo posebno na proljeće, gdje smo postigli mnogo golova. Naravno da za to velike zasluge pripadaju našim saigraćima iz odbrane i vezne linije, koji nas guraju u gol šanse", ističe strijelac devet golova za Zeničane u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju sezone mu ističe ugovor, a brigu o njegovoj karijeri vodi menadžer

"Rano je još govoriti o eventualnom ostanku ili odlasku iz Zenice, ali mogu reči da je milina biti stanovnik Zenice i nositi crno-crveni dres. Mogu kazatuda sam već dosta napravio u svojoj karijeri, jer sam nosio dres tako velikih klubova što su Sloboda i Čelik. Kada su u pitanju ponude i interesovanja drugih klubova za to se brine moj menadžer Admir Husarić, a na meni je da svojim igrama opravdam povjerenje ljudi u klubu i reprezentaciji", završio je razgovor za SportSport.ba drugi strijelac Čelika ove sezone i jedan od najboljih mladih igrača Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.