Messer - novi sponzor FK Sarajevo

Za proizvodnju i distribuciju plinova

Messer - novi sponzor FK Sarajevo

O. Lekić

Renomirana kompanija Messer, lider na tržištu proizvodnje i distribucije plinova, novi je sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Zahvaljujući ovom sponzorstvu, naš je klub dobio značajnu podršku pri realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata među kojima je za nas izuzetno bitna potpora pri održavanju kvaliteta terena u Trening centru Sarajevo u Butmiru. Saradnja će, kako je istaknuto, u narednom periodu biti proširena i na druge klupske potrebe.

Messer u Bosni i Hercegovini  je socijalno odgovorna kompanija poznata po korporativnoj senzibilnosti prema onom dijelu bosanskohercegovačke zajednice koja ima potencijala da prosperira i napreduje, kao što su sportisti, sportski kolektivi i mladi talenti iz svih oblasti društvenog djelovanja kojima je želja da se afirmiraju i steknu znanje i obrazovanje. 

Messer je jedno od vodećih društava u oblasti industrijskih plinova u svijetu i aktivan je u preko 30 država u Evropi, Aziji i Peruu sa više od 60 operativnih društava u tim zemljama.

Lider je u proizvodnji industrijskih, medicinskih i specijalnih plinova i prateće opreme u Bosni i Hercegovini sa dugogodišnjim iskustvom, zapošljava vrhunske kadrove, čija znanja, umijeća i posvećenost predstavljaju siguran zalog za još uspješniju budućnost kompanije.

Generalni direktor ove kompanije g. Valentin Ilievski ističe da će strateški cilj Messera uvijek biti investiranje: investiranje u mlade talentirane kadrove, u tehnologiju, u proizvodnju i know how, a samim tim i u ukupan društveni sistem koji nas okružuje ali i određuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Mi smo u Messeru proteklih godina jedan dio našega budžeta al ii cjelokupnog logističkog aparata stavili u službu bosanskohercegovačkog društva. Želimo bolje i jače društvo, želimo popraviti ambijent življenja i kreirati ljepšu sliku Bosne i Hercegovine. Stoga ulažemo u sport i kulturu, u ekologiju i one pojedince kojima treba zdravlje i znanje da bi krenuli naprijed. U FK Sarajevo mi vidimo ogroman potencijal koji samo sa jakim partnerima može biti na pravi način iskorišten i plasiran u svijet. Ovaj fudbalski klub ima dugu tradiciju uspjeha, šampionski background i čvrstu osnovu za dalje, stoga  trebamo svi zajedno učiniti sve što je u našoj moći da svaki njegov segment, od juniora do prvog tima, od terena do svlačionica, od navijača do uprave, bude besprijekoran. Messer će utkati svoje niti u ovaj šareni bosanski ćilim, a, vjerujem i drugi sponzori, sve da bi dobili klub s kojim će ne samo Sarajevo i njegovi navijači, nego i grad, kanton, entitet i država, biti ponosni” – izjavio je Ilievski, CEO Messer BH Gas.

Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje kompaniji Messer BH Gas na ukazanom povjerenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi