Metalleghe BSI i zagrebački Dinamo dogovorili saradnju

Dekić i Šapina boravili u Zagrebu

Metalleghe BSI i zagrebački Dinamo dogovorili saradnju

S. Mlaćo

U posjetu GNK Dinamo boravili su predsjednik NK Metalleghe BSI g-din Zoran Dekić, i šef stručnog štaba Romeo Šapina.

Tom prigodom su se sastali sa g-dinom Ivom Šuškom, voditeljem Dinamove škole nogometa. Tema srdačnih razgovora bila je suradnja ova dva kluba sa akcentom na razvoj i jačanje Omladinske škole nogometa u jajačkom prvoligašu.

"Nogometna škola GNK-a Dinamo poznata je po kvalitetnom radu sa mladim nogometašima. Kako je i jedan od temeljnih ciljeva NK Metalleghe BSI poboljšanje rada sa mladim kategorijama, smatram izuzetno važnim dogovore koje smo postigli na ovom sastanku. To se prije svega odnosi na edukaciju naših trenera koji će izvjestan period boraviti u Dinamovoj nogometnoj školi, potom boravak naših najtalentiranijih dječaka u Dinamovim kampovima. Naravno, Dinamo u svemu ovome vidi i svoj interes, njihovi treneri će pratiti naše mlade dječake i najboljima ponuditi daljnji nogmetni razvoj u Maksimiru,“ istakao je Zoran Dekić.

Inače, ovaj projekat koji planiraju zajednički provesti ova dva kluba, biće zvanično prvi takav u BiH a u kojem sudjeluje Dinamo. Narednog mjeseca predstavnici Dinama će boraviti u Jajcu gdje će se i svečano ozvaničiti dogovorena suradnja. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi