Metalleghe BSI u oslabljenom sastavu u Orašju

Problemi za Jajčane

Metalleghe BSI u oslabljenom sastavu u Orašju

S. Mlaćo

Iako su poraženi od Željezničara (0:1) u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, nogometaši Metalleghea iz Jajca pružili su veoma dobru partiju, te na kraju zaradili aplauze svojih navijača.

Jajčani su imali svoje šanse, te se Željezničar morao dobro namučiti da upiše prolaz dalje. U redovima Jajčana odmah su se okrenuli susretu sa Orašjem, u okviru 8. kola Prve lige Federacije BiH.

Orašje i Metalleghe BSI se dobro poznaju, a Labudove sa Save sa klupe predvodi Mato Neretljak, koji je protekle sezone bio šef struke tima iz Jajca, u vrijeme dok je njegov prvi pomoćnik bio Romeo Šapina, trenutno šef struke Metalleghea.

Tajni između ekipa tako da skoro i nema, a za Jajčane problem svakako predstavlja to što su sjajni vezista Rijad Pljevljak i mladi defanzivac Kenan Hreljić zbog gripe ostali u Jajcu, dok su upitni nastupi Farisa Fejzića i iskusnog Sulejmana Smajića. Fejzić i Smajić su otputovali danas sa timom, ali će odluka o njihovom eventualnom nastupu biti donesena uoči same utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi