Metalleghe ispao iz Premijer lige!

Tim iz Jajca seli u Prvu ligu

Metalleghe ispao iz Premijer lige!

M. Šljivak

Ekipa Metalleghea iz Jajca ispala je iz Premijer lige BiH. Ovaj tim je danas remizirao u Doboj Kaknju kod Mladosti 2:2, te će naredne sezone Metalleghe ponovo igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

Mladost je bila bolji tim u prvom poluvremenu. Već u drugoj minuti su stvorili dobru šansu preko Maksimovića, ali je Deak loptu izbio s gol-linije.

Metalleghe je i u ovom meču izgledao bezidejno kada su napadačke akcije u pitanju. Nisu napravili apsolutno ništa pred golom Mladosti, ali su ih domaći do kraja prvog dijela počastili s još nekoliko promašaja. Pokušavali su Kuzmanović, Maksimović i Aganspahić, no promjene rezultata nakon prvih 45 minuta nije bilo (0:0).

Mladost je i u nastavku dominirala, da bi u 54. minuti stigli do zasluženog vodstva. Lijepu akciju i asistenciju Brkića u gol pretvara Maksimović za prednost od 1:0.

Već u narednom napadu je moglo biti sve gotovo. Mićo Kuzmanović se našao jedan na jedan s golmanom gostiju, ali je Fejzić izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Ipak, u 72. minuti gosti su izjednačili. Iz prve šanse na utakmici, Rašić je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1 i povratak nade u opstanak.

U 75. minuti nova šansa za goste. Ponovo je bila velika gužva, a Šećerović je spasio u posljednji čas ispred gola Mladosti. Međutim, u 78. minuti je Metalleghe došao do vodstva. Prekrasan gol postigao je Vidović za 2:1. 

Konačnih 2:2 postavio je Isaković u 88. minuti meča, a njegov gol je i završio posao u ovom meču i Metalleghe će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

Liga za opstanak, 10. kolo:

Mladost - Metalleghe 2:2

Mladost: Lalić, Galić, Laštro, Husić, Aganspahić, Kuzmanović, Musić, Maksimović, Šećerović, Brkić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Zeba, Vidović, Deak, Rašić, Savinović, Sarić, Jakupović, Vidaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi