Metalleghe jesenji prvak, bez golova u Novom Travniku

Prva liga Federacije BiH

Metalleghe jesenji prvak, bez golova u Novom Travniku

E. Škorić

U nedjelju su odigrane još tri utakmice 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

U Novom Travniku je domaća ekipa odmjerila  snage sa Braniteljom, a susret je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Za domaće je ovo bio peti remi i sada su na petnaestom mjestu sa 14 bodova, dok je Branitelj stigao do 16. boda i zauzima 14. mjesto na tabeli.

U Jajcu je Metalleghe slavilo protiv Goražda s 2:1. 

Domaći tim uspio je da izjednači preko Nebojše Popovića u 57. minuti, da bi šest minuta kasnije rezervista Rijad Pljevljak postigao gol za pobjedu domaće ekipe, koja je  od 72. minuti igrala bez isključenog Amila Dilberovića.

Prethodno su Goraždani u 30. minuti poveli sa 1:0, a gol je s penala postigao Milan Knežević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe je lider sa 29 bodova i jesenji je prvak, dok je Goražde deveto sa 22 boda. I još dodajmo da je Radnički golom Elvina Suljića savladao Budućnost iz Banovića s 1:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.