Metalleghe na Mračaju već u drugom dijelu sezone?

Stvari pokrenute sa mrtve tačke

Metalleghe na Mračaju već u drugom dijelu sezone?

S. Mlaćo

Konačno se krenulo sa mrtve tačke u rješavanju problema vezanih za imovinske odnose stadiona Mračaj u Jajcu.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Jajce raspravljalo se o stadionu Mračaj.  Vijećnici Općinskog vijeća Jajce na 33. redovnoj sjednici donijeli su Zaključak kojim se nalaže Općinskom načelniku i Općinskom javnom pravobranilaštvu da stupe u pregovore sa uknjiženim vlasnikom nekretnine stadiona Mračaj o mogućnosti i načinu prenosa prava vlasništva na Općinu Jajce. 

Prema Zaključku Općinskog vijeća Općinski načelnik i Općinsko javno pravobranilaštvo će izvijestiti Općinsko vijeće o postignutom dogovoru i predložiti rješenje.

Svakako da je ovo dobra vijest za ljubitelje nogometa u Jajcu. Podsjetimo, Metalleghe BSI svoje domaće mečeve igra u Travniku s obzirom da stadion Mračaj ne ispunjava infrastrukturni kriterij NS BiH u procesu licenciranja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jajčani se nadaju da bi u proljetnom dijelu Premijer nogometne lige Kraljevi barem neke mečeve mogli odigrati u Jajcu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti