Metalleghe počeo sa pripremama, na probi Brazilac Medeiros

Radno i u redovima tima iz Jajca

Metalleghe počeo sa pripremama, na probi Brazilac Medeiros

S. Mlaćo

Mato Neretljak sa svojim saradnicima izvršio je danas u Jajcu prozivku igrača za nastavak premijerligaške sezone.

Nakon toga u sportskoj dvorani je urađen i prvi trening na kojem su rađeni testovi spremnosti.

Prvom treningu prisustvovalo je 22 nogometaša: Fejzić, Kuzmić, Jakupović, Smajić, Durak, Benović, Karađuz, Helvida, Rašić, Dilberović, Kovač, Zeba, Tankuljić, Aščić, novajlije Antonio Vidović (Orašje), Elvedin Aletić (Orašje), Toni Grković (Split), Stanoje Jovanović (Bežanija), Luka Franić (Istra 1961) i Josip Jozić (Hajduk), te Brazilac Lukas Medeiros i Mijo Šabić koji se nalaze na probi.

"Ekipa u nastavak sezone ulazi znatno izmjenjena,  a u narednim danima pojačati ćemo redove sa još nekim igračima. Pred nama su zahtjevne pripreme u kojima ću tražiti maksimalan rad i zalaganje", kratko je naglasio Neretljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na nemogućnost treniranja u Jajcu, Metalleghe BSI će već od subote trenirati u Krupi na Vrbasu, pa stoga iz jajačkog premijer ligaša iskreno se zahvaljuju susjedima iz FK Krupa na ovom činu.

Prema planu priprema Metalleghe BSI će od 30.01. boraviti u Čitluku, a već je dogovoreno i nekoliko test mečeva: 21.01. protiv Željezničara u Banja Luci, 24.01. protiv Splita u Čitluku, 28.01. protiv Viteza u Vitezu, 01.02. protiv Neretvanaca u Čitluku, 07.02. Kraljeve će ugostiti Čapljina , 09.02. na redu je provjera sa  Imotskim,  a 11.02. protiv Šibenika. Generalka je 17.02. protiv Krupe u Krupi na Vrbasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi