Metalleghe pred Krupu: Osvojiti bodove i publiku na Piroti

Optimizam u redovima Jajčana

Metalleghe pred Krupu: Osvojiti bodove i publiku na Piroti

S. Mlaćo

 U drugom kolu Premijer lige naše zemlje u subotu će se na Piroti sastati novajlije u elitnom rangu  Metalleghe BSI i Krupa.

S obzirom da Jajčani svoje domaće mečeve igraju u Travniku, može se konstatovati da oba tima imaju jednak šanse u ovom duelu. To je podcrtao i prvi trener Kraljeva Nermin Bašić na današnjoj press konferenciji.

"Ovo je derbi klubova koji su novi u Premijer ligi. Ekipa Krupe ima sjajan tim i sigurno nećemo imati lak zadatak, kompaktna su ekipa koja ima opasnu tranziciju po osvojenoj lopti. Krupa ima tim koji dugo igra skupa, lijepu atmosferu imaju u i oko kluba. Ne smijemo ići na sve ili ništa, svaki bod je bitan i moramo odigrati pametno, ne smijemo sagoriti u želji. Naravno da želimo pobjedu u Travniku,  ja se nadam da ćemo ispraviti neke greške iz prethodne utakmice. Sem što želimo pobjedu, želimo se dopasti publici, moramo ostaviti srce na terenu i siguran sam da će to publika cijeniti i da ćemo biti dobro došli u Travniku", istakao je Bašić.

Trener Bašić u ovom duelu ne može računati na Vernesa Selimovića koji je zadobio povredu u prethodnoj utakmici. Također, stoper  Helvida ima povredu koju vuče još od utakmice sa Željom. Svi ostali igrači su u kombinaciji a među njima i Sulejman Smajić koji je izostao u duelu sa Čelikom.

Jedan od glavnih Bašićevih uzdanica je neumorni napadač Mirza Kovač.

"Imati  ćemo težak posao u subotu ali pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, ozbiljnim pristupom i maksimalnim zalaganjem svih nas siguran sam da ćemo ostvariti povoljan rezultat i tako pokazati svima da imamo kvalitet , te  da pobjeda u Zenici nije slučajna“ kazao je Kovač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa optimizmom Kovača slaže se i novajlija Danijel Rašić koji bi protiv Krupe trebao debitovati u dresu Kraljeva.

"Osjećam se odlično u Jajcu, obje ekipe su dobro organizirane, kvalitetne i biće ovo neizvjestan meč u kojem mi želimo novu pobjedu", dodao je Rašić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi