Metla iz Švajcarske sve bliže

Da li dolaze bolji dani za bh. fudbal

Metla iz Švajcarske sve bliže

D. Banović

Izgleda da su ljudi u FIFA-e i UEFA-e shvatili da fudbaleri, klubovi i treneri nisu krivi za stanje u fudbalu BiH, pa su odlučili da zaprijete, ne sankcijama, već prinudnom upravom.

To bi otprilike značilo da će oni suspendovati ljude na određenim funkcijama, a ne FS BiH u cjelini, što jasno ukazuje da će naši klubovi i reprezentacija moći da nastave sa takmičenjem na međunarodnoj sceni i naredne godine.

Koliko će nadležni iz FIFA-e i UEFA-e moći da urade vidjećemo u narednih nekoliko dana, ali jedno je već sad sigurno, a to je da se čelnicima FS BiH ne piše dobro, odnosno da će oni sigurno uskoro biti dio ružne prošlosti.

Međutim, ne možemo se oteti utisku i da smo svi mi u BiH zaslužili kaznu i to zbog njih, onih koji će uskoro biti samo ružna prošlost. Možda bi bilo dobro da i nas zbog njih kazne kad toliko dugo nismo mogli da ih otjeramo, ili bolje rečeno kad nismo htjeli ili smjeli da im pokažemo izlazna vrata, tačnije put koji vodi u ružnu prošlost.

Umjesto nas to će morati da urade stranci. Ima li išta u ovoj zemlji o čemu se mi sami možemo dogovoriti, a da nam pri tom ne pomažu oni koji ovdje imaju najmanje interesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.