Mihojević: Zasluženo smo prošli u finale

Dotakao se i meča s Krupom

Mihojević: Zasluženo smo prošli u finale

Fudbaleri Sarajeva obezbijedili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Na jučerašnjoj, uzvratnoj utakmici 1/2 finala Kupa BiH, izabranici Mehmeda Janjoša su pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 3:2, te su se plasirali u samu završnicu ovog takmičenja. Svoje utiske sa utakmice prenio je standardni defanzivac Sarajeva Marko Mihojević.

“Odigrali smo jednu dobru utakmicu jučer, bez obzira na pad koncentracije u posljednih par minuta. Diktirali smo tempo, stvarali veliki broj prilika i zasluženo smo prošli u finale Kupa. Naš prvenstveni cilj u ovoj sezoni jeste izlazak u Evropu, a sada imamo priliku da to ostvarimo osvajanjem trofeja pobjednika Kupa BiH. Bez obzira na protivnika u finalu, dati ćemo sve od sebe kako bi u predstojeće dvije finalne utakmice bili mi ti, koji ćemo slaviti. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama.”, kazao je Mihojević.

Gust raspored u BH Telecom Premijer ligi BiH ne dozvoljava vrijeme za predah. Fudbaleri Sarajeva već u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Krupe.

“Odmah nakon jučerašnje utakmice i prolaska u finale smo se okrenuli predstojećoj utakmici protiv Krupe. Očekuje nas teška utakmica. Vidimo kakve vremenske prilike vladaju u gradu i nadam se da će se to stabilizovati kako bi imali dobre uslove za igru. Krupa igra dobro, riječ je o kvalitetnoj ekipi, ali na našem stadionu, smatram da nije potrebno spominjati ko je favorit. Želimo pružiti jednu dobru partiju i osvojiti nova tri boda, kako bi ostali u vrhu tabele.”, dodao je Mihojević.

Mladi prvotimac sutra slavi svoj 21. rođendan, a kako govori, pobjeda protiv Krupe bi bila najljepši poklon.

“To priželjkujem i nadam se nastavku dobrih igara. Uz podršku naših navijača, koje pozivam da dođu u što većem broju i pruže nam podršku, možemo doći do željene pobjede i dobrog rezultata”, zaključio je Mihojević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će dočekati Krupu u nedjelju na Koševu, a utakmica počinje u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije