Mijenja se sistem takmičenja u Futsalu

Mali nogomet

Mijenja se sistem takmičenja u Futsalu

A. Beganović

Od ove sezone najvjerovatnije će se mijenjati sistem takmičenja u malonogometnim ligama Federacije Bosne i Hercegovine.

U prošloj sezoni liga Federacije Bosne i Hercegovine bila je podijeljena u dvije grupe, sjevernu i južnu, a u svakoj je nastupalo po osam momčadi. Po četiri prvoplasirane iz obe grupe razigravale su za prvaka, da bi potom finalisti i jedan klub iz lige RS razigravali za prvaka Bosne i Hercegovine.

Od ove sezone ovaj sistem takmičenja trebao bi biti znatno promijenjen. Naime, sve je izglednije da će se na području Federacije Bosne i Hercegovine igrati  jedna liga, umjesto dosadašnje dvije, a jedinstvenu ligu činilo bi osam klubova, po četiri prvoplasirana iz obe grupe iz prošle sezone.  Osim prve lige po prvi put bi se formirali i niži rangovi takmičenja, odnosno bile bi formirane dvije druge lige, sjeverna i južna, a broj klubova u ovim ligama još uvijek nije poznat.

Konačna odluka o novom sistemu takmičenja u malonogometnim ligama trebala bi biti donesena do kraja ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.