Mijo Jelić razmišlja o ostavci u IO
Zlatan Mijo Jelić

Nakon kraha danas u Širokom Brijegu

Mijo Jelić razmišlja o ostavci u IO

Pojedini članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH nisu krili razočaranje prekinutom sjednicom danas u Širokom Brijegu, to jeste neobavljenim poslom u hotelu „Park“.

Jedan od njih bio je i Zlatan Mijo Jelić, predsjednik NK Široki Brijeg, član Izvršnog odbora Saveza, jučerašnji domaćin svojim kolegama u gradu na Lištici.

„U Izvršnog odboru su ljudi koji se ništa ne mogu dogovoriti i zbog toga ću, nakon što obavimo određene poslove od krucijalne važnosti za naš nogomet, a što od nas traže FIFA i UEFA, možda se i povući iz IO. O tome najozbiljnije razmišljam, ne samo danas, nego posljednjih nekoliko mjeseci. Ovakva atmosfera u IO postala je naprosto nepodnošljiva“, rekao je Jelić za  SportSport.ba poslije današnjeg totalnog kraha IO u Širokom Brijegu.

On je kazao i kako su na današnjoj sjednici članovi bh. „fudbalske vlade“ bili blizu kompromisa i pronalaska određenih rješenja, ali je tada Samir Ćemalović napustio sjednici, te da su im tako „vezane ruke“, jer su ostali bez kvoruma (za donošnje bilo koje odluke potrebno 12 glasova članova IO, koliko ih je i bilo danas na sastanku, dok Ćemalović nije otišao).

„Doista i kada smo blizu dogovora, kompromisa u ovako složenoj državi, a shodno tomu i nogometu, uvijek se netko nađe tko se ne slaže sa ostalima. Pogotovo u današnjoj situaciji to je bio slučaj, kada je jedan čovjek mogao oboriti sve odluke“, smatra Jelić.

Podsjetimo, Ćemalović je napustio sjednicu neslažući se sa ostalih 11 članova IO da se Munibu Ušanoviću omogući kandidatura na konkursu za generalnog sekretara u novom četverogodišnjem mandatu. U IO su odlučili u uslove za raspisivanje konkursa uvrstiti tačku prema kojoj se na konkurs ne može prijaviti osoba koja je osuđena za krivično djelo, a ne ona protiv koje se trenutno vodi postupak, što je slučaj sa Ušanovićem. Ipak, Jelić kaže kako se nada da će narednoj sjednici zakazanoj za iduću srijedu u Sarajevu biti riješena, danas neriješena pitanja.

„Vjerujem da će razum prevladati, to jeste da ćemo imati konsenzus za odluke, odnosno ispoštovati volju velike većine članova IO. Vjerujem i da će nas biti više od 12 na sastanku, te da jedna osoba neće moći oboriti bilo koju od odluka sa Dnevnog reda“, pričao je Jelić.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.