Milan Đurić ne igra protiv Gibraltara i Albanije

Ima problema s povredom

Milan Đurić ne igra protiv Gibraltara i Albanije

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem ovog mjeseca nastavlja put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

Naredni protivnik izabranika Mehmeda Baždarevića bit će Gibraltar 25. marta u Zenici, dok tri dana kasnije naša selekcija igra prijateljsku utakmicu u gostima protiv Albanije. Baždarević će 16. marta objaviti spisak igrača na kojem prema svemu sudeći neće biti Milana Đurića.

Fudbaler Bristol Cityja već neko vrijeme ima problema s povredom zbog koje je propustio nekoliko posljednjih utakmica svoje ekipe. Na zvaničnoj stranici engleskog kluba pojavila se izjava trenera Leea Johnsona koji je otkrio da će bh. napadač najvjerovatnije morati na operaciju.

"Đurić će najvjerovatnije imati manji operativni zahvat zbog povrede koju ima. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu, te da će se na teren vratiti brzo. Doktori su mi rekli da bi njegov oporavak trebao trajati između deset i trideset dana. To su loše vijesti za nas jer će nam nedostajati u narednim utakmicama", rekao je Johnson.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Đurić je ovog januara iz Cesene prešao u Bristol, te je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao devet utakmica za ovaj klub i postigao je jedan gol. U dresu reprezentacije igrao je na 14 utakmica, a sedam puta je tresao mrežu protivničke ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi