Mile Kovačević ruši Bogdana Čeku!?
Sulejman Čolaković se udružio sa predstavnicima FS RS

Zbog čega nije izabran generalni sekretar N/FS BiH

Mile Kovačević ruši Bogdana Čeku!?

Ni nakon drugog konkursa za izbor generalnog sekretara Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, članovi Izvršnog odbora nisu imenovali prvog operativca naše kuće fudbala.

Oba puta najbliži reizboru bio je Munib Ušanović, koji je prvi put dobio šest glasova, a juče u Bihaću na njegovoj strani bile su dvije trećine fudbalske vlade. Zanimljivo, preostala trojica kandidata (Ismet Ovčina, Fuad Čolpa i Risto Trivun) nisu dobili niti jedan glas! SportSport.ba saznaje zbog čega je došlo do blokade u odlučivanju.  

Naime, protiv Ušanovićevog reizbora bila su četvorica od petorice članova IO iz Fudbalskog saveza Republike Srpske...

Signale baze nije uvažio samo Marjan Jelić, dok su Bogdan Čeko, Živko Marjanac, Ranko Cvijić i Slaviša Vujić poslušali bazu iz Banjaluke. Stoga je Jelić nakon sastanka u Bihaću pretrpio kritike Rodoljuba Petkovića, generalnog sekretara FS RS koji je čak zaprijetio da će suspendovati člana IO iz Modriče!

Delegati iz FS RS morali su zastupati stav Mileta Kovačevića, predsjednika Saveza u manjem bh. entitetu, koji po svaku cijenu želi blokirati rad državnog Saveza kako bi bili raspisani vanredni izbor na kojima bi srušio Bogdana Čeku i zamijenio ga u Predsjedništvu N/FS BiH.

Zanimljiva je i spona Čeke i Sulejmana Čolakovića. Sve su glasnije špekulacije da su se vođe Srba i Bošnjaka udružili zbog ličnih interesa. Naime, Čolaković je kolegi obećao da će njegova građevinska firma biti podizvođač radova prlikom gradnje sportskog centra u Zenici, a za uzvrat Čeko je trebao podržati Čolakovića u misiji rušenja Ušanovića.

U cijeloj priči najviše je izgubio fudbal i oni koji se njime direktno i indirektno bave. Blokirana finansijska sredstva od šest miliona švajcarskih franaka i dalje će ostati deponovana u Cirihu i Nionu. Obzirom da je i selektor Ćiro Blažević lobirao za Ušanovića bojimo se samo da epilog sjednice u Bihaću neće ostaviti traga i na nacionalni tim BiH kojeg uskoro očekuju odlučujući kvalifikacioni dvoboji za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.