Miličević: Imam bh. pasoš, nadam se pozivu Baždarevića

Zvijezda Genta za SportSport.ba

Miličević: Imam bh. pasoš, nadam se pozivu Baždarevića

Ko je mogao i da zamisli da će grupa H kolo prije kraja ligaškog dijela Lige šampiona izgledati ovako? Zenit bez premca prvi, Gent drugi i sve drži u svojim rukama, a ispod su Valencija i Lyon koji ne može ni do Evropske lige. 

Sinoćnji trijumf nad Lyonom (2:1) otvorio je vrata osmine finala potpunom autsajderu, a jedan od najzaslužnijih za bajku kluba iz Istočne Filandrije je potencijalni bh. reprezentativac Danijel Miličević koji je bio strijelac izjednačujućeg pogotka na Gerlandu. 

Miličević je nakon prospavane noći sijao od sreće. Bio je svjestan da ga je protiv Lyona posmatrao i selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević s kojim se, kako je otkrio u razgovoru za SportSport.ba, sastao nakon utakmice.

"Znate i sami da sam prezadovoljan. Utakmica je bila dosta teška, ali uz zalaganje svih igrača uspjeli smo na kraju ostvariti mnogo bitnu pobjedu i sada imamo šanse velike da prođemo u osminu finala Lige prvaka. To bi za Gent bio najveći uspjeh u klupskoj historiji. Dobro nas ide i u prvenstvu. Trenutno smo prvi, želimo odbraniti titulu, a najbitnije je da smo vratili igru koja nas je krasila tokom prošle sezone. Sve ide po planu", riječi su Danijela Miličevića na početku razgovora za SportSport.ba.

Jedan od najboljih veznih nogometaša u belgijskom prvenstvu vjerovatno će dobiti poziv Baždarevića za naredne reprezentativne akcije.

"Selektor je baš bio prisutan na sinoćnjoj utakmici. To mi je motiv više, ali ne mogu vam reći o čemu smo tačno razgovarali. To ostaje između nas. Ja sam ranije rekao da imam veliku želju igrati za BiH i potajno priželjkujem poziv, ali o tome ne odlučujem ja. Posjedujem bh. pasoš i mislim da nema prepreka za moj nastup", ističe nekadašnji mladi reprezentativac Švicarske. 

Na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo se i na baraž u kojem je BiH poražena od Republike Irske ukupnim rezultatom 3:1. 

"Gledao sam dvije utakmice i žao mi je što nismo uspjeli izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalitetniji smo bili, posebno u Zenici, međutim nekada je u takvim utakmicama potrebna i sportska sreća. Treba sada zaboraviti to i misliti na iduće kvalifikacije", jasan je bio Miličević. 

Gol kakav je Miličević postigao Lyonu na Gerlandu ove sezone nije viđen u Ligi prvaka. Trojica igrača su bila tik ispred lopte, djelovalo je kao potpuna konfuzija, a završilo se perfektnim udarcem za izjednačenje Genta. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo: 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti