Milićević: Sada odlučuje selektor, moj posao se zna

Budući bh. reprezentativac za SportSport.ba

Milićević: Sada odlučuje selektor, moj posao se zna

Danijel Milićević (30) dobio je dozvolu da u budućnosti nastupa za reprezentaciju BiH.

U krovnu kuću bh. nogometa je stigla zvanična potvrda iz FIFA-e da je prihvaćen zahtjev Danijela Milićevića i N/FSBiH za promjenu sportskog državljanstva, a igrač Genta je time i zvanično stekao pravo nastupa za selekciju koju vodi Mehmed Baždarević. 

"Konačno se i to završilo", bile su prve riječi Danijela Milićevića nakon što smo ga kontaktirali poslije potvrde selektora Mehmeda Baždarevića da će uskoro debitovati za naš državni tim. 

"Naravno da sam zadovoljan jer su ljudi iz BiH procijenili da mogu pomoći reprezentaciji, ali ono što sam pokazivao u Gentu potrebno je prenijeti i u reprezentaciju. Ovo je sad novo dokazivanje. Da li ću dobiti poziv odmah u prvoj narednoj utakmici ili nekada poslije, odlučit će isključivo selektor. Ja znam šta je na meni", kazao je Miličević iz Belgije za SportSport.ba.

Za one koji ne znaju, Milićević je u prošlosti igrao za omladinske selekcije reprezentacije Švicarske zajedno sa Rakitićem, Kuzmanovićem... Član Genta je od 2014. godine i tokom karijere još je igrao za Eupen, Yverdon i Lugano. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi