Strateg Borca nakon poraza u Zenici

Milinković: Nismo podcijenili Čelik, kasno smo počeli igrati

D. Kurbegović

Fudbaleri Borca iz Banja Luke danas su na stadionu Bilino polje rezultatom 1:0 poraženi od domaćeg Čelika. Nadali su se gosti iz Banja Luke, nakon sjajne igre i osvojenog boda u prošlom kolu protiv Zrinjskog u Mostaru, da danas mogu osvojiti tri boda u Zenici, te učvrstiti mjesto u vrhu tabele.

Ipak mladi i desetkovani tim Čelika pružio je sjajnu partiju, te velikom borbom i uz malo sreće stigao do pobjede. Nakon utakmice gostujući trener Zoran Milinković nije bio zadovoljan ni igrom, a ni rezultatom, ali je i čestitao domaćinu na pobjedi.

"Čestitao bi Čeliku na pobjedi, mi smo odigrali veoma loše prvo poluvrijeme, praktično nas nigdje nije bilo. To je ono što mi nismo imali u planu za ovu utakmicu. Čelik je to jednom agresivnom igrom u prvom poluvremenu iskoristio i poveo. U drugom poluvremenu smo s izmjenama pokušali napraviti preokret. Imali smo dominaciju čitavo drugo poluvrijeme, te tri-četiri stopostotne prilike, ali fudbal se igra 90., a ne 45. minuta. Moramo izvući pouke iz ovoga, jer ne možete nikoga pobijediti, ako nemate igru i stabilnost tokom cijele utakmice", ističe Milinković.

Iako mnogi tako misle, Borac nije podcijenio Čelik u današnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo i u najavi utakmice iskazali veliki respekt prema Čeliku, nismo upisali bodove unaprijed, znali smo da moramo odigrati dobro i kvalitetno kako bi pobijedili. Ovdje je riječ o našoj lošoj igri. U prvih 45.minuta, faktički su sve karike u našem timu popucale, bili smo apsolutno bolji tim u drugom poluvremenu, ali to je očigledno bilo kasno", kazao je Milinković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi