"Milion KM za obnovu stadiona Koševo i Grbavica"

Konaković, Kurić i Ajnadžić obišli Koševo

"Milion KM za obnovu stadiona Koševo i Grbavica"

E. Čaušević

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, zajedno sa ministrom kulture i sporta KS Mirvadom Kurićem, te načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem obišao je danas stadion Koševo.

Konaković, Kurić i Ajnadžić obišli su stadion Koševo nakon najave da će izdvojiti sredstava za rekonstrukciju istog. Kako piše FENA, nakon što je obilazak završen Konaković je za prisutne medije izjavio da je potrebno izdvojiti oko milion KM kako bi Koševo i Grbavica ispunili standardne za međunarodne utakmice.

"Vidjeli smo u kojem stanju potreba je stadion. FIFA-ine komisije su uočile nepravilnosti koje se odnose na infrastrukturu stadiona, a radi se o rasvjeti, VIP mjestima, sigurnosnim zonama i terenu koji je u relativno boljem stanju od onog na stadionu Grbavica. Vlada KS priprema rebalans budžeta za sjednicu u četvrtak, te će se u navedene stadione uložiti minimalno po 500.000 KM", rekao je Konaković, te dodao:

"Načelnik Ajnadžić i njegove službe vrlo dobro znaju šta je sva potrebno da bi ovaj stadion dobio sve potrebne certifikate za igranje utakmica reprezentacije i drugih međunarodnih utakmica visokog nivoa. Nama je bitno da naši klubovi imaju što bolje uslove za rad i da oni koji dolaze u Sarajevo uživaju na našim stadionima. Nažalost, sa Grbavice u posljednjem meču kvalifikacija protiv Belgije takvu sliku nismo poslali".

S druge strane, Kurić je poručio da će i njegovo ministarstvo ulagati u infrastrukturu, a na to ih je ponukalo ono što su vidjeli na meču BiH - Belgija koji je odigran na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što ova vlada ima sluh kada je u pitanju kultura i sport, jer već u narednoj godini panirano je ulaganje od četiri miliona maraka u sportsku infrastrukturu, a to je u sastavu projekta EYOF-a 2019, a isti iznos će biti uložen i u kulturu", kazao je Kurić.

Nakon što su završili posjetu stadionu Koševo delegacija Vlade Kantona Sarajevo će obići i Grbavicu zajedno sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti