Miljenko Bošnjak iz zatvora na trening GOŠK-a

Kapiten tima iz Gabele oslobođen

Miljenko Bošnjak iz zatvora na trening GOŠK-a

Na današnjem treningu GOŠK-a iz Gabele bio je prisutan i Miljenko Bošnjak.

Bošnjak je zbog presude o namještanju utakmica u "aferi Offside" nedavno počeo služiti zatvorsku kaznu od devet mjeseci, međutim na kraju je odležao samo 21 dan. 

U GOŠK-u su sav prikupljeni novac na nedavno odigranom 27. Memorijalu Andrija Anković odlučili dati kako bi kupili slobodu za Bošnjaka, odnosno platili kauciju, čime su pokazali koliko im znači ovaj hrvatski internacionalac. 

"Bošnjak je izašao iz zatvora i već danas je bio na treningu. Za njegovu slobodu je prikupljeno 22.500 KM. Iako nije trenirao u proteklom periodu, on je pravi igrač i uvjeren sam da će biti spreman za početak sezone", kazao je trener GOŠK-a Darko Vojvodić u izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjećanja radi, "afera Offside" je hrvatski nogomet zadesila 2011. godine i veliki broj igrača je zbog namještanja utakmica osuđen na zatvorske kazne. Tačnije, osuđeni su sportski direktor i sin vlasnika Croatije Sesvete Tomislav Zubak, a na zatvorske kazne zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i primanja mita osuđeni su fudbaleri Ivan Banović, Jasmin Agić, Ante Pokrajčić i Miljenko Bošnjak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi