Milomir Odović više nije trener Rudara iz Kaknja

Rudar u potrazi za trenerom

Milomir Odović više nije trener Rudara iz Kaknja

D. Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Kaknja prošlu sezonu u Prvoj ligi FBiH završili su na četvrtoj poziciji i tako ponovo ostali bez plasmana u Premijer ligu BiH. 

Iako je rukovodstvo kluba najavljivalo da uz dobar raspored na proljeće može pomrsiti račune Slobodi i Jedinstvu, to se ipak nije desilo. Mnogo kikseva na domaćem terenu udaljilo je Rudar iz borbe za prvu poziciju.

Danak lošem proljetnom dijelu prvenstva platio je trener Milomir Odović, koji je jučer nakon sjednice rukovodstva kluba razriješen dužnosti. Odoviću je istekao jednogodišnji ugovor, a novi mu neće biti ponuđen, tako da su se rukovodstvo kluba i iskusni trener razišli na prijateljski način.

O mogućem nasljedniku Odovića rano je govoriti, ali u narednim danima obavit će se razgovori s potencijalnim kandidatima. Kako saznajemo dvojica potencijalnih trenera s kojim će se razgovarati su Džemal Pačariz i Mirnes Buza.

Pačariz i Buza su domaći kadar i mladi treneri koji su svojim radom u klubu pokazali da se na njih može računati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.