Milošević: Ne komentarišem suđenje, moje je da spremim ekipu

Trener Radnika za SportSport.ba

Milošević: Ne komentarišem suđenje, moje je da spremim ekipu

E. Škorić

Radnik i Željezničar odigrali su 2:2 u Bijeljini u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

U Bijeljini je viđena dobra fudbalska predstava i trener domaćih Nebojša Milošević bio je jako zadovoljan poslije 90 minuta igre, bez obzira što je njegov tim prokockao dva puta prednost. 

Težak i blatnjav teren nije zaustavio igrače da pokažu koliko mogu, pa su na kraju viđena i četiri gola. 

"Odlična fudbalska predstava obje ekipe. Pružen je maksimum, teren je bio očajan i natopljen vodom. Mi smo se favorizovanom Želji hrabro suprostavili, imai smo dva puta vodstvo, a u prvih 20 minuta smo previše respektovali protivnika zbog njegove tradicije i svega što nosi ime Željezničar. Kasnije smo došli do svoje igre. Imali smo preko Okića i Obradovića šanse, Željo je imao svoje šanse, posebno penal, pa je možda ovo najrealniji rezultat", rekao je Milošević za SporSport.ba, dodavši:

"Mislim da je ovo dobra promocija bh. fudbala i da su svi koji su došli na stadion imali šta da vide. Gledaoci su mogli da budu zadovoljni. Svi igrači na terenu odigrali su dobro, svi zaslužuju pohvale. Moji igrači su pokazali da imaju pravo da se nadaju polufinalu".

Milošević je istakao da je čuo za razne komentare nakon utakmice kako je sudija meča Dragan Petrović donio neke diskutabilne odluke na štetu njegovog tima, ali nije želio da komentariše suđenje. Na zvaničnom profilu Radnika na Facebooku navedeno je kako je penal u 93. minuti za goste dosuđen bez osnova i da je pravda zadovoljena kada je Lučić odbranio udarac Zakarića, te da je sudija "zaboravio" isključiti Zebu nakon što je laktom udario domaćeg igrača Beširovića.

"Čuo sam komentare, ali nisam zadužen da govorim o suđenju. Ne pričam o sudijama, moje je da pripremam ekipu. Možda je bilo pogrešnih odluka, ali to se u fudbalu dešava. Kako god, moramo da idemo naprijed".

Sljedeće sedmice Radnik će na Grbavici pokušati da pobjedom izbori polufinale Kupa. 

"Željo je kvalitetan tim, igrat će na svojoj Grbavici, imat će sjajnu podršku, ali mi nećemo da se predajemo. Borit ćemo se do posljednje minute i vjerovat u prolaz. Moji igrači spremni su da igraju protiv najvećih", dodao je Milošević u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi