Milošević: Ne zanima me ko će biti prvak BiH

Trener Radnika pred Željezničar

Milošević: Ne zanima me ko će biti prvak BiH

S. Mlaćo

Nogometaši Radnika iz Bijeljine u nedjelju će na svom stadionu ugostiti sarajevski Željezničar.

 Radi se o susretu 5. kola Lige za prvaka naše zemlje, a na današnjoj press konferenciji za medije je govorio trener Radnika Nebojša Milošević.

"Ovo je utakmica kojom počinjemo seriju od četiri utakmice koje će vjerovatno odrediti naš konačni plasman na tabeli. Znamo ambicije Željezničara, kao i njihov kvalitet, jer smo sa njima imali nekoliko okršaja u poslednjih mjesec dana.  Među nama nema tajni. U posljednjih deset dana su se oporavili neki naši igrači, konkurencija je zdrava i ovo je poslije duže vremena utakmica ukojoj mi u stručnom štabu imamo slatke muke na određenim pozicijama u timu. Pojedini igrači još nisu u formi nakon izlaska iz povreda, ali će to biti sve bolje iz utakmice u utakmicu. Moram reći da mene ne zanima ko će biti prvak BiH, jer to ne može da bude Radnik, mi gledamo svoj interes i u svakoj utakmici ćemo pokušati da uzmemo što više bodova, počevši od ove u nedelju", jasan je bio Milošević.

"U naredne četiri utakmice domaćini smo za redom Željezničaru, Sarajevu i Krupi, a gostujemo Slobodi i one će konačno uticati na plasman na tabeli. Bez ikakvog okolišanja u ovu seriju utakmica ulazimo sa ambicijom da zadržimo četvrto mjesto na kome se nalazimo. Ne skrivamo te ambicije, koje do sada nismo previše isticali u medijima. Međutim, nećemo sebi da uskratimo pravo da postignemo što više.  Ja sam veliki optimista kada je u pitanju naš plasman i lično ću biti jako nezadovoljan ako na kraju prvenstva ne budemo četvrti. Mislim da imamo kapacitet za to i ovi momci su to svojim radom zaslužili. Nadam se da će oni kvalitet da prenesu na teren, da budu svjesni trenutka u kom se nalaze i da preuzmu odgovornost jer imaju kapacitet za to, a sa druge strane nemaju stegu zbog straha od uspijeha, jer su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali kvalitet da budu u samom vrhu bh. fudbala", dodao je Milošević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi put direktno kažem ovo, jer smatram da momci i ekipa, kao i ljudi oko tima tokom prvenstva daju svoj maksimum, uzimajući u obzir sve okolnosti. Ponavljam, optimista sam pred naredne četiri utakmice i biću jako nezadovoljan ako na kraju ne budemo četvrti. Igrači su zaslužili da materijalizuju rad koji su uložili cijele godine. Imamo obavezu prema sopstvenom radu koji smo uložili, prema velikoj energiji i podršci predsjednika Krstajića i prema 150-200 zaljubljenika u Radnik koji nas prate na svim utakmicama. Iz tih razloga ćemo uložiti svoj maksimum, jer želimo da sa terena izađemo ponosni i uzdignute glave jer smo dali sve od sebe" kazao je Nebojša Milošević šef stručnog štaba FK Radnik Bijeljina.

Radnik i Željezničar svoj meč igraju u nedelju na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 17:00 časova. Cijena ulaznice  je 5 KM, dame i djeca besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi