Trener gostiju nakon pobjede u Zenici

Milošević: Ovo je prva pobjeda Radnika na Bilinom polju

D. Kurbegović

Nogometaši Radnika danas su gostovali u Zenici kod ekipe Čelika, te su u jednoj veoma lošoj i negledljivoj utakmici golom iz jedanaesterca preko Marka Obradovića odnijeli čitav plijen s Bilinog polja.

Pokazalo se i danas zašto je ekipa iz Bijeljine najbolja gostujuća u ovoj sezoni. Radnik se sa nova tri boda učvrstio u gornjem dijelu tabele, a nakon utakmice zadovoljan konačnim ishodom bio je i gostujući trener Nebojša Milošević.

"Hvala Čeliku na velikom gostoprimstvu, ovo je prvi put da je Radnik pobijedio u Zenici. Znali smo da je Čelik pod imperativom, oni su raznoraznim spletom okolnosti tu gdje jesu. Ovdje je odličan teren i to nam je dao u određenom dijelu utakmice da dominiramo posjedom, ali ko zna kako Radnik igra, onda je upoznat da to nije naš stil igre.Mi smo sa mojim dolaskom pokušavamo da promijenimo nešto, ali ne može preko noći s ovakvim profilom igrača. Mi smo danas imali posjed, nedostajao nam je Peco i on bi nam donio dodatni kvalitet.Morali smo biti pažljivi i njihovu direktnost i otpatke njihovih napadača, iako to nekome laiku nije djelovalo opasno, ja znam koliko je to bilo veoma opasno za naš gol", ističe Milošević.

Na kraju zadovoljan je konačnim ishodom i ostanku u vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam na kraju s tri boda i načinom kako su momci igrali.Zadnjih 10-tak minuta smo se branili, iako to nisam nikako želio, ali desilo se i sreća pa smo uspjeli izdržati napade domaćina. Niko ovdje ne može doći i kazati da može komotno uzeti bodove iz Zenice, to izgleda lako, ali vjerujte nije i svaki bod ko osvoji ovdje veoma je važan. Još jednom se zahvaljujem Čeliku na svemu i kolegi puno sreće u nastavku prvenstva da se izvuku iz nezgodne pozicije u kojoj se nalaze" kazao je Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi