Veznjak U-21 reprezentacije BiH za SportSport.ba

Milošević: Sretan sam zbog prvog gola za reprezentaciju

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Olimpijsko-mediteranske selekcije u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Danas su izabranici Darka Nestorovića savladali igrače trenera Mirze Varešanovića minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak u 23.minuti udarcem s preko dvadeset metara postigao je veznjak Deni Milošević, koji je danas uz Amera Gojaka bio jedan od najboljih u dresu U-21 selekcije.

Nakon utakmice sjajni veznjak govorio je za SportSport.ba o današnjoj utakmici, nastavku kvalifikacija, te daljoj karijeri i narednom klubu.

"Nije bilo danas lako igrati, bilo je veoma toplo, ali dali smo sve od sebe da se što bolje pokažemo. Selektor je dao priliku skoro svim igračima da se dokažu i pokažu svoje kvalitete. Ja lično sam zadovoljan što sam danas postigao prvi gol za reprezentaciju vjerujem da ću igrati još bolje u narednim utakmicama. Naša naredna provjera je Azerbejdžan,nije lagano igrati takve utakmice, ali pokušat ćemo i to pobijediti", kazao je Milošević.

U septembru se nastavljaju kvalifikacije, mlada selekcija će pokušati nastaviti s dobrim partijama 

"Zadnje tri-četiri utakmice smo baš dobro odigrali i nadam se da možemo u narednim utakmicama nekoga i pobijediti, pošto još nismo nikoga savladali.Ako nastavimo s ovim igrama u narednim susretima, onda možemo očekivati i pobjedu, a zna se kako je kada jednu pobijedite, poraste vam samopouzdanje i onda igrate još bolje", ističe veznjak mlade selekcije.

Iza njega je uspješna klupska sezona koju je proveo na posudbi u Beverenu.

"Zadovoljan sam završenom sezonom, sada se vraćam u Standard klub za koji me veže još ugovor, vidjet ćemo hoću li tu ostati. Meni je najbitnije da nastavim igrati i u narednoj sezoni, te očekujem još bolju sezonu nego prethodnu", kazao je za SportSport.ba Deni Milošević, koji je u dresu belgijskog Beverena odigrao 18 utakmica postigavši četiri gola uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi