Milošević: Uz malo entuzijazma može se puno napraviti

Leotar lider iako je bio pred gašenjem

Milošević: Uz malo entuzijazma može se puno napraviti

E. Škorić

Fudbalski klub Leotar iz Trebinja, donedavni premijerligaš, napravio je veliki uspjeh u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Za Leotar se zna da gomila u problemima i da je (bio) na izdisaju. Kao skoro i svaki bh. klub, i Leotar je imao svoje ‘loše rukovodioce’ koji su doveli klub u tešku situaciju. Međutim, Leotar, kojeg predvodi Semjon Milošević, bivši bh. reprezentativac i čovjek koji ima veliko iskustvo igranja u premijerligaškim klubovima Čeliku i Sarajevu, izdigao se iznad svega i uspio da nakon prvog dijela sezone zauzme prvo mjesto u Prvoj ligi RS.

“S obzirom na sve okolnosti, ne možemo i ne smijemo biti nezadovoljni. Ovaj rezultat je napravljen i on se činio kao nemogućim. Jednostavno, klub je bio skoro pred gašenjem, nedostajala su materijalna sredstva, ali uz malo entuzijazma uradili smo nešto ogromno”, kazao je Milošević za SportSport.ba, dodavši:

“Same ambicije su bile da ne budemo među ekipama koje ispadaju, pa onda možete zamisliti koliko nam znači što smo prvi. Klub je imao dosta problema, valjda se kod nas naviklo da nam neko daje novac, a mi samo trošimo… Tako je, uz loš menadžment, Leotar došao u situaciju da duguje preko dva miliona KM, a vjerujte mi da klub posjeduje potencijal da se sam finansira”.

Ipak, biti prvi nakon što vas skoro svi “proglase mrtvim” nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

“Ova trenutna situacija je pokazala da sa uz malo entuzijazma i uz malo opšteg razmišljanja može napraviit veliki rezultat. Želja svih nas je da se napravi što više. Trenutno smo na vrhu tabele, a šta će biti u budućnosti ovisi o naredna četiri mjeseca. Vidjet ćemo što će se događati. Volio bih da klub dovede dva-tri kvalitetna pojačanja i da zadrži postojeći kadar. Možemo daleko, ali i dalje postoji dosta problema i valja se sa svim tim boriti”, dodao je bivši igrač Sarajeva i Čelika, koji smatra da je Prva liga RS lošija od Prve lige FBiH.

“Kvalitet među klubovima u Prvoj ligi RS je u dva grama. Od prvog, pa do sedmog na tabeli nije velika razlika. Mislim da je kvalitetnija Prva liga FBiH. Od klubova u našoj ligi, sviđa mi se kako Sutjeska igra, Podrinje je dobro, ali pitanje je ima li namjeru da ide u viši rang, Kozara je godinama u vrhu… Bit će interesantno u nastavku. Trudit ćemo se da ostanemo prvi, ali bit će jako, jako teško”.

Iako iza sebe ima bogato iskustvo, igrao je za brojne klubove, Milošević je odlučio da okonča karijeru u svom gradu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

“Ovo je neki moj inat nakon što sam 2012. godine bukvalno istjeran. Ako bude trebalo, otići ću na častan način, a ne da me neki tjeraju iz neke zavisti ili mržnje. Odnos se malo promijenio u klubu i nemam namjeru da idem iz Trebinja jer mi je ovdje porodica i ovo je moj grad. Želim da igram u svom gradu i pomažem svom klubu. U budućnosti ću razmišljati o trenerskom angažmanu, ali sada sam fokusiran na igre u Leotaru”, kazao je na kraju našeg razgovora susretljivi Trebinjac, koji je želio još nešto dodati:

"Čestitam mom Sarajevu na pobjedi u derbiju. Pratim ih, želim im puno sreće i da osvoje titulu. Mislim da su trenutno najbolja ekipa u državi i da ih neće moći niko zaustaviti na putu do titule".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije