"Minimalac" Krupe, Mladost i Tekstilac ne posustaju

Odigrano je pet susreta 8. kola Prve lige RS

"Minimalac" Krupe, Mladost i Tekstilac ne posustaju

A. Beganović

U okviru 8. kola Prve lige Republike Srpske danas je odigrano pet susreta, a do pobjeda su stigli Vlasenica, Mladost, Krupa, Borac i Tekstilac.

U jednom od derbija začelja fudbaleri Vlasenice su pred svojim navijačima nadigrali Leotar (2:1). Već u 10. minuti Edhem Ferhatović je pogodio za 1:0, da bi 19 minuta kasnije isti igrač udvostručio prednost Vlasenice. Osam minuta prije kraja susreta Milorad Cimirot iz jedanaesterca postiže pogodak za 2:1, no do kraja ekipa iz Trebinja nije uspjela doći do boda.

Fudbaleri Tekstilca, koji će se po svemu sudeći boriti za ulazak u Premijer ligu, u Derventi su pred oko 400 ljubitelja fudbala nadigrali Drinu. U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi bunker gostiju iz Višegrada u 56. minuti probio Aleksandar Glišić. Prednost domaćih udvostručio je Saša Đuričić u 79. minuti, da bi Dejan Gavrić pet minuta kasnije pogodio za 3:0. Tri minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka Đorđe Okuka je postigao počasni pogodak za goste.

Do nove pobjede stigli su i fudbaleri Krupe koji su na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladali Sutjesku. Sve do sudijske nadokande nije bilo golova, da bi iz jedanaesterca u 94. minuti Krupi pobjedu donio Marko Mazalica.

Vodeća Mladost je u Velikoj Obarskoj bila bolja od Kozare. Slavila je Mladost 2:0, a otpor gostiju slomila je tek u drugom poluvremenu. U 68. minuti Ivan Delić je načeo Kozaru, da bi deset minuta kasnije Miloš Živanović pogodio za konačnih 2:0.

U duelu Borca i Slobode Novi Grad pobjednika je odlučio jedan pogodak i to u drugom poluvremenu. Igrala se 59. minuta kada je Enes Brčkalić pogodio za pobjedu Borca.

Prva liga Republike Srpske, 8. kolo:

Vlasenica - Leotar 2:1 (Ferhatović 10', 29' / Cimirot 82')

VLASENICA: Reljić, Ferhatović, Sladoje, Pejanović, Đurić, Aleksandar Pejanović, Eskić, Bojanić, Kovačević, Nebojša Kovačević, Ikić. Još je igrao Janjić.

LEOTAR: Kolak, Ljubibratić, Andrić, Šešelj, Ramić, Deretić, Cicović, Cimirot, Ratković, Zoranović, Todorović. Još su igrali Medan, Kovačević, Railić.

Tekstilac - Drina HE Višegrad 3:1 (Glišić 56', Đuričić 79', Gavrić 84' / Okuka 87')

TEKSTILAC: Plisnić, Rastović, Jolović, Vujanić, Đuričić, Brković, Škorić, Glišić, Susaković, Milaković, Prljeta. Još su igrali Gavrić, Đukić, Duspara.

DRINA HE VIŠEGRAD: Govedarica, Pljevaljčić, Pavlović, Damjanović, Marković, Jovanović, Mirković, Ljuca, Sekulić, Šimšić, Bojat. Još su igrali Okuka, Krmanović i Pjević.

Krupa - Sutjeska 1:0 (Mazalica 94')

KRUPA: Kutić, Stjepanović, Damjanović, Ljubenović, Stojanov, Vuković, Mazalica, Vukotić, Cvijanović, Malinović, Mijić. Još su igrali Dujaković i Đukarić.

SUTJESKA: Petrović, Trifković, Filipović, Mrgud, Rašević, Đoković, Mojović, Njeguš, Drakul, Danilović, Guzina. Još su igrali Zečević i Elez.

Mladost - Kozara 2:0 (Delić 68', Živanović 78')

MLADOST: Radić, Zelić, Bajić, Ragipović, Trifković, Komarčević, Janjić, Mičić, Delić, Đurović, Mazić. Još su igrali Krezović, Živanović i Arnautović.

KOZARA: Trkulja, Popović, Kovačević, Vukajlović, Petrović, Majdanac, Mirković, Perić, Makitan, Kovljen, Gavrić. Još su igrali Bunić, Ilija Kovačević, Đaković.

Borac - Sloboda 1:0 (Brčaklić 59')

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

BORAC: Smajić, Mujčić, Perić, Zoran Perić, Stanković, Brčkalić, Hasanović, Galešić, Đorić, Miličević, Đukić. Još su igrali Radić, Paležnica i Šarkanović.

SLOBODA: Majkić, Mijić, Zgonjanin, Mešić, Vojinović, Antonić, Nedeljković, Mitrović, Žujić, Kovačević, Tadić. Još su igrali Brkić, Miličević, Mustedanagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.