Minimalac Zvijezde 09 protiv Borca

Prva liga RS

Minimalac Zvijezde 09 protiv Borca

D. Vejo

Fudbaleri Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići opravdali su ulogu favorita nakon što su danas u susretu 18. kola Prve lige Republike Srpske na svom terenu savladali fenjeraša u ligi šamački Borac sa 1:0 (0:0).

Tim iz Bijeljine mučio se u prvih 45 minuta. Zadnja linija Šamčana bila je neosvojiva tvrđava za domaćina. Prijetili su domaći igrači preko Tripkovića i Rakića, ali je mreža Marinkovića ostala netaknuta.

Nakon prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 0:0.

Nastavak je donio bolju igru domaćina. Tražili su igrači Zvijezde rješenje, a konačno su ga našli u 74. minuti kada za 1:0 pogađa rezervista Stanić te tako ispostavit će se i postavlja krajnji rezultat utakmice.

Do kraja susreta, sve je bilo u znaku domaćeg tima koji je imao još jednu kolosalnu šansu, ali istu nije iskoristio na pravi način.

Sljedećeg vikenda Zvijezda će biti gost u Foči, a Šamčani će ugostiti lidera na tabeli, banjalučki Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi