Minimalna prednost za Slobodu
Petar Kunić - dvostuki strijelac za Borac

Prvi finalni susret kadetskog prvenstva BiH

Minimalna prednost za Slobodu

Kadeti Borca ispustili su vodstvo od 2:0 u prvoj finalnoj utakmici za prvaka BiH igranoj u Tuzli na stadionu Tušanj.

Borac je golovima kadetskog reprezentativca naše zemlje Petra Kunića poveo sa 2:0 i tada se činilo da će Banjalučani kući sa pozitivnim rezultatom.

Međutim, u nastavklu su izabranici Denisa Sadikovića, kadeti Slobode, prvo smanjili vodstvo Banjalučana na 1:2 pogotkom Muharema Čivića iz opravdano dosuđenog penal, da bi u 62. minuti rezervista Haris Ribić poravnao na 2:2.

Minimalnu pobjedu domaćima obezbjedio je svojim golom Amar Rahmanović u 69 minuti utakmice.

Revanš susret igra se u Banja Luci na sadionu FK "BSK" u srijedu 16.06.

Prva finalna utakmica za prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji između Sarajeva i Čelika igra s eu srijedu 16.06. na stadionu Asim Ferhatović - Hase u 18,30, a revanš je u ponedjeljak 21.06. na stadionu Bilino Polje sa početkom u 18 sati.

Stadion Tušanj. Gledalaca 50. Sudija: Emir Alečković, pomoćnici Adnan Pervan i Haris Baković (svi Sarajevo). Delegat: Branko Stjepanović (Teslić). Strijelaci: 0:1 - Kunić (28), 0:2 - Kunić (44), 1:2 - Čivić (54-penal), 2:2 - Ribić (60), 3:2 - Rahmanović (69). Žuti kartoni: Čivić, Mehmedović (Sloboda), Simić, Kondić (Borac).

SLOBODA:
Pirić, Mumić (od od 41. Ribić), Omerović, Čivić, Rahmanović (od 73. Selamović), Hodžić, Šindrić, Pilavdžić, Mehmedović (od 78. Mustafić), Selimović, Hadžihrustić (od 76. Šestan). Trener: Denis Sadiković.
BORAC: Dejanović (od 21. Krčić), Ivić, Kondić, Jotanović, Komljenović, Simić, Špica, Dedić (od 59. Tulumović), Savić (od 51. Kuzmanović), Kunić, Subić (od 61. Zečević). Trener:Željko Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.