Minimalne pobjede Kozare i Leotara, poraz Rudara

Minimalne pobjede Kozare i Leotara, poraz Rudara

A. Beganović

U okviru 17. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je svih sedam susreta, a Kozara i Leotar su stigli do novih pobjeda, dok je Rudar kiksao u Prijedoru.

Kozara je na domaćem terenu ugostila Vlasenicu, koja je naapadima domaćih odoljevala do 76. minute kada je Petrović postigao pogodak za velika tri boda Kozare.

Minimalnu pobjedu ostvario je i Leotar koji je na Policama savladao Mladost iz Mrkonjić Grada. Jedini pogodak na susretu postigao je Šešelj u 51. minuti.

Za razliku od Kozare i Leotara, Rudar nije uspio slaviti, odnosno na domaćem terenu je pretrpio poraz u duelu sa Tekstilcem. Pogodak za pobjedu gostiju iz Dervente postigao je Vujanić u 33. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa je golovima Mazalice s 11 metara u 13. i 30. minuti savladala Napredak, te se probila na 3. mjesto tabele, dok je Proleter golovima Kovačića i Gavrića s 2:0 savladao Drinu HE Višegrad.

Guzina i Drakul su pogađali za Sutjesku u duelu sa Slobodom Novi Grad za pobjedu od 2:0, dok je najviše golova palo u Gacku gdje je domaća Mladost s 3:1 savladala Podrinje. Ćeranić je postigao dva gola za Mladost, dok se u listu strijelaca upisao i Perović, a za Podrinje je pogodio Hasanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.