Mininogometna repezentacija BiH se plasirala u osminu finala

U trećem kolu odigrali nerješeno sa Crnom Gorom

Mininogometna repezentacija BiH se plasirala u osminu finala

D. Rakanović

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednoj utakmici grupne faze odigrala je nerješeno sa Crnom Gorom 3:3 i kao prvoplasirana ekipa iz grupe E plasirala se u osminu finala na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Crnogorci su došli u vodstvo pogotkom Ivana Tomaševića u 10. minuti. Isti igrač povisio je prednost Crne Gore pogotkom u 22. minuti. Naša reprezentacija je uspjela smanjiti pogotkom Mirze Zahirovića iz slobodnog udarca u 31. minuti. 

Ipak, samo dvije minute kasnije Mirko Klikovac je povisio prednost Crne Gore. Naši momci se nisu predavali i smogli su snage da dođu do izjednačenja, a pogotke su postigli Goran Lovrinović u 35. i samo minutu kasnije Andreas Berović. 

Bosna i Hercegovina je takmičenje u grupi završila na prvoj poziciji sa sedam osvojenih bodova, dok je Crna Gora sa pet bodova završila na drugoj poziciji. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi