Mirza Bašić donio trofej na Koševo
Juniori FK Sarajevo - osvajači KUpa BiH

Juniori Sarajeva zasluženo osvojili Kup BiH

Mirza Bašić donio trofej na Koševo

U revanš utakmici Kupa BiH za juniore odigranoj u Tuzli na stadionu Tušanj pred oko 500 gledalaca, Sarajevo je savldalo tuzlansku Slobodu sa 1:0, pogotkom Mirze Bašića u 33 minuti.

U prvoj utakmici odigranoj na Koševu nije bilo pogodaka, pa je Sarajevo ovom pobjeedom zasluženo ponijelo pehar namijenjen najboljoj juniorskoj ekipi u našoj zemlji ua najmasovnijem klupskom takmičenju. Gledano u cjelinum ako s eu obzir uzme svih 180 minuta, izabranici Dženana Uščuplića su pokazali mnogo više.

"Pobjeda je zaslužena i nanu nema nikakve mrlje. Mislim da su moji momci pokazali9 da su kvalitetnijia ekipa. Propustili smo 4-5 prilika i na Koševu i u Tuzli. Momcima sve čestitke i već od danas okrećemo se drugom cilju, a to je osvajanje titule prvaka BiH.", kaže Dženan Uščuplić tvorac ove sjajne generacije tima sa Koševa.

Sarajevo je ubjedljivo prvo u svojoj grupi Jug i kako stvari stoje u polufinalnoj utakmici završnice za prvaka BiH ponovo Vas očekuje Sloboda , stim da se ovaj put prvi susret igra u Tuzli, a revanš na Koševu. Šta očekujete od tog novog megdana?

"Sloboda je dobra ekipa, ali mislim da smo kvalitnija ekipa, stim što to moramo potvrditi na terenu. Očekujem da će moji momci odigrati još bolje nego predhodna dva duela i mislim da smo najbliži finalu.", optimista je trener juniora bordo tima Dženan Uščuplić.

Sarajevo je donijelo nakon 2004. godine ponovo trofej za ponbjednika Kupa BiH. Hoće li im uspijeti osvojiti i titulu prvaka BiH znat će se negdje oko polovine narednog mjeseca.


Revanš utakmica finala KUpa BiH za juniore:
Sloboda - Sarajevo 0:1 (0:1), prvi susret 0:0

TUZLA - Stadion "Tušanj". Gledalaca 500. Sudija: Vladimir Dominković (Orašje) 7., asistenti: Luka Gašić (Odžak) i Zoran Taborin (Zvornik). Delegat: Selmo Turković (Sarajevo). Strijelac: 0:1 - Bašić (33). Žuti kartoni: Mešanović, Sućeska (sloboda), Čakal, K. Handžić, Nuhić, Šeko (Sarajevo). Igrač utakmice: kenan Handžić (Sarajevo).

SLOBODA: Divković 6,5, Murselović 6 (od 63. Huko -),Sućeskaq 6, Salihović 6, Zukić 6,5, Aljukić 6, Zonić 6 (od 58. Čivić 5,5), Jaganjac 5 (od 46. Manđić 6), Bekić 6, Efendić 5,5, Mešanović 5,5. Trener: Sakib Malkočević.
SARAJEVO: Mujaković 7, Dugonjić 7, Čakal 7, Dupovac 7, Čizmić 7,5, Nuhić 7, Mehmedi 6,5, Bašić 7, K. Handžić 7,5,A. Handžić 7 (od 86. Bektić -), Bećirević 6 (od 46. Šeko 7). Trener: Dženan Uščuplić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.