Mišić: Protiv Viteza nas interesuje samo pobjeda

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Mišić: Protiv Viteza nas interesuje samo pobjeda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju otvaraju novu sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj će pokušati ostvariti što bolji plasman.

Jedan od igrača od kojih se najviše očekuje u narednoj sezoni je 23-godišnji desni bočni Darko Mišić. Ovaj sjajni nogometaš u prošloj sezoni je po izboru najvatrenijih navijača Čelika izabran za najboljeg igrača kluba, a uručena mu je nagrada "Ponos Robijaša" za sezonu 2013/14.

O predstojećoj sezoni, te utakmici protiv Viteza i ličnim očekivanjima u dresu Čelika Darko Mišić je govorio u razgovoru za SportSport.ba.

"Ekipa je ovog ljeta doživjela dosta promjena, sada su tu neki novi momci, koji sigurno posjeduju kvalitet i sigurno da nisu slučajno dovedeni u Čelik. Mi na otvaranju sezone vjerovatno nismo mogli dobiti boljeg protivnika. Mislim da je Vitez u odnosu na prošlu sezonu mnogo slabiji, a nas naravno na domaćem terenu interesuje samo pobjeda. Očekujem jednu dobru utakmicu, kakve su bile u prošloj sezoni, šteta što opet neću imati priliku igrati protiv brata Marka, koji je ovog ljeta napustio Vitez", kaže bivši igrač Sesveta, Sloge i Travnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne zalijeće se sa velikim najavama kada je u pitanju plasman Čelika u narednoj sezoni.

"Sigurno je da su gledajući igrački kadar najveći favoriti za osvajanje Premijer lige u narednoj sezoni igrači Sarajeva, zatim Široki i Zrinjski, tek onda dolaze sve ostale ekipe, gdje mislim da postoji mala razlika u kvalitetu. Vrlo bitno je kako ćemo mi startati, te očekujem da Čelik bude u vrhu tabele. Mnoge ekipe će kroz takmičenje u Kupu pokušati izaći u Evropu, mi ćemo kao i prošle sezone pokušati otići što dalje, a nadam se da ćemo imati više sreće nego u prošlosezonskom finalu Kupa protiv Sarajeva", kazao je za SportSport.ba Darko Mišić koji je u dresu Čelika ubilježio 47 nastupa uz jedan postignuti pogodak i to onaj u prvom kolu proljetnog dijela prošle sezone, kada je neobičnim udarcem savladao golmana Sarajeva, Matej Delača, koji se ovog ljeta vratio u Chelsea.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije