Mišić: S dobrim rezultatom se vratiti na pravi kolosijek

Čelik gostuje Širokom Brijegu

Mišić: S dobrim rezultatom se vratiti na pravi kolosijek

D. Kurbegović

Nakon reprezentativne pauze u subotu se nastavlja BHT Premijer liga. Nekoliko utakmica je u žiži javnosti, a interesantan duel će se odigrati na stadionu Pecara, gdje će domaći Široki dočekati zenički Čelik.

Biće ovo četvrta utakmica ove sezone koju će odigrati ova dva tima, Zeničani su u prvom dijelu prvenstva pobjedili Široki (2:1) u Zenici, dok je nakon dva duela u četvrtfinalu Kupa ekipa s Pecare nakon boljeg izvođenja jedanesteraca prošla među četiri najbolje ekipe.

 

Crno-crveni put Širokog kreću sutra, kako bi se odmorili i pripremili u karantinu za ovo teško gostovanje. Osim suspendovanih Brkovića i Markovića, trener Vlado Jagodić ima sve igrače na raspolaganju, što dodatno podgrijava optimizam da se sa Pecare mogu vratiti neporaženi.

 

Zimsko pojačanje Zeničana 21-godišnji Darko Mišić nametnuo se svojim pristupom i igrama, te je nakon utakmica protiv Sarajeva, Veleža i Leotara zabetonirao mjesto na desnoj strani u ekipi Čelika.

 

"Radili smo dva puta dnevno u reprezentativnoj pauzi kako bi se što bolje pripremili za teško gostovanje koje nas čeka u Širokom Brijegu. Kompletni smo i atmosfera u ekipi je sjajna tako da očekujem dobru igru protiv domaćina koji su nam dužnici od četvrtfinala Kupa, kada su nas na penale izbacili."

 

"Sjajna su ekipa koja ima dosta dobrih igrača, te dobrog trenera i neće nam biti nimalo lako nakon što su i oni kiksali prošlo kolo u Bijeljini. Na Pecari ćemo igrati otvoreno i napadački, a s pozitivnim rezultatom vratili bi se na normalan kolosijek nakon kikseva protiv Veleža i Leotara", nada se bivši igrač Travnika.

 

Oduševljen je Zenicom i navijačima još samo fale bolji rezultati Čelika

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Stvarno je privilegija nositi crno-crveni dres, ovaj grad živi za nogomet i stvarno su uz klub uvijek bez obzira kakvi su rezultati. Kada su u pitanju moje igre trudim se da opravdam svaku minutu koju dobijem od šefa Jagodića, a nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati mnogo bolje i sezonu završiti u vrhu tabele", kazao je za SportSport.ba rođeni Banjalučanin.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.